Вчені назвали одну з головних небезпек штаму Дельта
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали одну з головних небезпек штаму Дельта

Вчені назвали одну з головних небезпек штаму Дельта
Джерело:  online.ua

Іноземні науковці зібрали та проаналізували дані щодо поширення коронавірусу та дійшли висновку, що штам "Дельта" удвічі частіше призводить до госпіталізації, аніж штам "Альфа" ("британський"), який раніше домінував у Великій Британії та Європі.

Джерело: результати дослідження, опубліковані у журналі  The Lancet

Штам Дельта удвічі підвищує ризик госпіталізації

Нове дослідження проводило Агентство громадського здоров’я Англії та Рада медичних досліджень у період з березня по травень, коли у Британії стрімко поширювали штами "Альфа" та "Дельта". Наразі останній майже повністю витіснив "британський".

Загалом, науковці розглянули понад 43 тисячі випадків коронавірусної хвороби, для яких провели секвенування геному вірусу і встановили, який штам спровокував зараження. Варто звернути увагу на те, що серед цих пацієнтів лише 1,8% були повністю вакциновані, щеплені однією дозою - 24%, і 74% зовсім не були щеплені.

"Серед хворих Альфа-штамом у лікарні опинились 2,2% хворих, а Дельта-штамом - 2,3%. Проте з урахуванням фактору віку, наявності щеплення та етнічного походження дослідники дійшли висновку, що ризик госпіталізації у разі зараження Дельта-штамом у 2,26 разів вищий. Дослідники застерегли, що на основі цих даних не варто робити висновки про ризики для щеплених людей у разі зараження тим чи іншим штамом, оскільки більшість у вибірці складали невакциновані пацієнти", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що під час літньої хвилі коронавірусу в Британії - коли штам "Дельта" вже став домінуючим" - фіксувалася в рази менша смертність, порівняно із зимовою хвилею, попри майже ті самі показники заражень. Вчені це пов'язують з тим, що групи найбільшого ризику уже вдалося захистити за допомогою щеплення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?