Вчені показали на відео найбільшу летючу істоту усіх часів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені показали на відео найбільшу летючу істоту усіх часів

Вчені показали на відео найбільшу летючу істоту усіх часів
Джерело:  online.ua

У різні періоди нашу планети населяли чимало гігантських істот серед яких були справжні рекордсмени. Більшість з них, звичайно, давно вимерли, однак вчені досі намагаються зрозуміти, як ці тварини поводили себе.

Джерело: Phys

Науковці показали, як виглядала найбільша летюча істота усіх часів

Одним із найбільше відомих птерозаврів залишається Quetzalcoatlus northropi, який належав до роду Кетцалькоатлів.

Що важливо розуміти Q. northropi – це найбільша летюча істота, яка колись існувала на Землі. За словами вчених, розмах крил 11 метрів робив його близьким за розміром до літака.

Велетень Q. northropi жив на території сучасного Техасу, США близько 67 мільйонів років тому. Ймовірно, тоді цей регіон був заболоченим. Сьогодні там розташований національний парк Big Bend, де науковці з 1975 року виявили сотні кісток велетенської тварини, - пише видання.

Науковці також звертають увагу на те, що окрім northropi, на території парку вдалося виявити кістки меншого представника роду Кетцалькоатлів – Quetzalcoatlus lawsoni, який мав розмах крил 4,5 метра.

Окрім того, був виявлений й третій вид птерозаврів, Wellnhopterus brevirostris. Цілком ймовірно, що на місці давніх боліт знаходилися кормові угіддя летючих плазунів. За прогнозами вчених, незабаром палеонтологи знайдуть кістки інших видів.

Вчені, які досліджували Кетцалькоатлів та інших птерозаврів, відшукали птахів із сучасності, на яких, за їхніми словами, були поведінково схожі давні велетні. Це – сучасні чаплі.

Велетні, харчуючись на болотистій місцевості, виловлюючи рибу, безхребетних, мілких земноводних та плазунів. Ймовірно, саме розміри Q. northropi заважати йому вести інакший спосіб життя, адже тяжко уявити цього велетня під час активнішого полювання. А довгий дзьоб, на думку вчених, заважав би цьому птерозавру харчуватися падлом, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?