Вчені порадили спосіб для миттєвого покращення роботи мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені порадили спосіб для миттєвого покращення роботи мозку

Вчені порадили спосіб для миттєвого покращення роботи мозку
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що когнітивні навички людей погіршуються з віком. Однак є продукти, які можуть суттєво вплинути на роботу мозку. До прикладу, відома усім ягода — лохина.

Джерело: JPost

Що вдалося дізнатися про вплив лохини на роботу мозку

За словами науковців з факультету наук про життя і медицини Королівського коледжу Лондона, вони вирішили провести експеримент, учасниками якого стала 61 людину. Йшлося про активних та здорових чоловіків й жінок віком від 65 до 80 років.

Протягом трьох місяців кожний учасник дослідження щодня пив відвар із 26 грамів сублімованого порошку дикої лохини. Це теж саме, що з'їдати 75 – 80 цілих ягід лохини, тобто приблизно 178 грамів цієї ягоди.

А от контрольній групі пропонували напій-плацебо.

Виявилося, що люди з групи, яка смакувала лохину, продемонстрували поліпшення короткочасної пам'яті та кращу реакцію.

Учасники цієї групи здивували вчених здатністю швидко запам'ятовувати списки слів, вони легко переключались з одного завдання на інше. Крім того, в усіх учасників цієї групи покращився систолічний кров'яний тиск і стан судин.

Фото — unsplash.com

Чому лохина має такий вплив на мозок

На переконання вчених, секрет лохини полягає в антоціанах – синіх пігментах і поліфенолах, які покращують кровопостачання серця й мозку.

Не можна також не згадати про те, що їх можна знайти й в полуниці, малині, червоному винограді та фіолетових овочах – йдеться про синю капусту та баклажани. Окрім того, вони є у броколі, груші та куркумі.

Читайте також:

  • Чому відмова від сніданку є шкідливою для здоров'я — пояснення вчених

  • Науковці оцінили вплив сну на тривалість життя людини

  • Вчені заявили про суттєве збільшення довжини пеніса протягом останніх років

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?