Вчені порівняли ефективність Pfizer та Coronavac у новому дослідженні
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені порівняли ефективність Pfizer та Coronavac у новому дослідженні

Вчені порівняли ефективність Pfizer та Coronavac у новому дослідженні
Джерело:  online.ua

Команда китайських вчених провела дослідження з приводу ефективності антикоронавірусних вакцин Pfizer та Coronavac, аби з’ясувати реальну різницю між ними.

Джерело: Lancet

Відзначається, що підсумки дослідження вказують на надання Pfizer у 10 разів більше антитіл у порівнянні з Coronavac, однак цей рівень вже не гарантує кращий рівень захисту.

Перш за все вчені проінформували про виявлені відмінності в ефективності вакцини, однак нагадали - будь-який захист краще за його повну відсутність.

Дослідження проходило із залученням зразків крові 1422 медиків. Аналіз продемонстрував ефективність Pfizer на рівні 95%, а Coronavac у 50,7%.

Науковці своєю працею вказали на необхідність “альтернативних стратегій”, зокрема так званої ревакцинації. Це дозволить збільшити концентрацію антитіл в організмах осіб, які щепилися Coronavac.

“Наявність антитіл є ознакою перенесеної інфекції або того, що вакцина захищає людину, але кількість білків, що виробляються організмом для ідентифікації та нейтралізації коронавірусу, безпосередньо не корелює з рівнем імунітету”, - говориться у матеріалах.

Автори дослідження резюмували, що високі показники антитіл перш за все вказують на потужній і довготривалий захист у короткостроковій перспективі. Наразі чітко не перевірено, як ці показники корелюють із захистом, оскільки існує клітинний імунітет людини.

Вакцинація в Україні

Процес масової імунізації розпочався у країні з 24 лютого. Наразі станом на липень для громадян доступні такі препарати:

  • AstraZeneca (Covishield);

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech;

Саме Coronavac стала найбільш масовою для застосування вакциною, щеплення якою проводять у центрах вакцинації у різних містах, зокрема й у Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?