Вчені з Нової Зеландії і Франції розробили оптимальну технологію підсмажування млинців, при якій вони виходять ідеально однорідними, передає ONLINE.UA з посиланням на Physical Review Fluids.
За словами експертів, ідеальний млинець має бути круглим, однакової товщини. Також він повинен бути рівномірно просмажений, з чим найчастіше виникають труднощі. Тісто дуже швидко прилипає до сковороди, якщо не наносити його розробленим способом.
"Якщо ви не хочете розбиратися в сполучених рівняннях, то запам'ятайте прості правила. Налийте тісто в центр сковороди, потім нахиліть її приблизно на десять градусів і чекайте, поки тісто не досягне краю. Тепер покрутіть нахилену сковороду, щоб тісто зробило коло і заповнило все дно . Продовжуйте кругові рухи і зменшуйте нахил до нуля", - йдеться в повідомленні.
У процесі дослідження вчені вирішили безліч складних рівнянь.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий український шоумен, радіо— та телеведучий Денис Жупник поділився з фанатами простим та надзвичайно смачний рецептом гаспачо. Відеоролик, на якому зафіксовано процес приготування страви, він розмістив на свої сторінці у Facebook.