Вчені створили перший у світі чип з клітинами людського мозку
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені створили перший у світі чип з клітинами людського мозку

Вчені створили перший у світі чип з клітинами людського мозку
Джерело:  online.ua

В Австралії вченим вдалося створити електронний чип із клітинами людського мозку.

Джерело: Tom's Hardware

Вчені створили перший у світі чип з клітинами людського мозку

Свою розробку група дослідників з університету Монаша назвала DishBrain. У його електроди вживили 800 тисяч клітин мозку людини і миші. Під час експерименту незвичайний "мозок" вчені навчили грати в гру Pong, яку він освоїв за п'ять хвилин.

Для цього вчені скористалися тим, що мікроелектроди DishBrain уже могли зчитувати активність клітин мозку і стимулювати їх електричними сигналами. Таким чином, коли "електромозок" правильно взаємодіяв з ракеткою, експериментатори заохочували його.

А, якщо в грі було зроблено промах, клітини отримували непередбачуваного впливу. Це перший випадок, коли клітини мозку, вирощені в лабораторії, отримали можливість не тільки відчувати світ, а й впливати на нього.

Науковий керівник групи досліджень уже заявив, що можливості DishBrain можуть стати основою нового покоління машинного навчання, особливо коли воно буде втілене в автономних транспортних засобах, дронах і роботах.

Neuralink зможе тестувати мозкові чипи на людях

Neuralink заявляє, що хоче допомогти відновити зір і мобільність людей, підключивши їхній мозок до комп’ютерів.

Зазначається, що найближчим часом немає планів розпочинати набір учасників. Попередні амбіції Маска розпочати випробування не закінчувалися успіхом.

Попередній запит Neuralink на дозіл тестування на людях був відхилений через міркування безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?