Вчені створили пристрій для видалення пам'яті людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені створили пристрій для видалення пам'яті людей

Вчені створили пристрій для видалення пам'яті людей
Джерело:  online.ua

Японським вченим вперше в історії людства вдалося створити пристрій, який може стирати людям пам'ять. Цей гаджет уже встигли протестувати на тваринах.

Джерело: Science

В Японії створили пристрій для видалення пам'яті людей

Вчені звертають увагу на те, що наша пам'ять, початково кодуються у гіпокампі. Саме він бере участь у так званій консолідації пам'яті – переходу від короткотривалої до довготривалої пам'яті. Цей перехід стає можливим за допомогою передачі даних у хімічних синапсах. Науковцям із Японії вдалося з'ясувати, що на ці синапси можна впливати, щоб видаляти певні фрагменти пам'яті.

"Використовуючи техніку оптичного впливу на мозок (оптогенетику) можна зруйнувати білок кофілін, який безпосередньо впливає на роботу хімічних синапсів. Японські вчені попередньо ввели піддослідним мишам аденовірус-"кур'єр", який доставляв протеїни. Під час оптичного впливу, наприклад, спалаху світла, протеїни починали продукувати кисень, який руйнував кофілін", - йдеться в повідомленні.

Після завершення експеременту на тваринах стало зрозуміло, що використовуючи цю методику можна впливати на пам'ять у момент консолідації. У такий спосіб можна змусити людину забути щойно набуту інформацію. До прикладу, гризуни, які щойно вивчили "нову задачу", забували про це після світлового спалаху у потрібний момент.

За словами вчених, поки цей пристрій не планують застосовувати на людях, оскільки наразы дуже погано вивчено, де й коли стається перехід пам'ять від короткотривалої до довготривалої – консолідація. Вони звертають увагу на те, що винятково у цей момент з'являється можливість видалити спогади. Відомо, що позитивно на засвоєння інформації впливає сон, під час якого пам'ять фактично стабілізується.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?