Вчені встановили факт зіткнення загадкової античастки із Землею
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені встановили факт зіткнення загадкової античастки із Землею

Вчені встановили факт зіткнення загадкової античастки із Землею
Джерело:  online.ua

Вченим з нейтринної обсерваторії IceCube знадобились роки, щоб встановити джерело дивного сигналу, який вони зафіксували за допомогою підземного дектору на Південному полюсі.

Джерело: Discovery Magazine

Вчені вперше зафіксували античастку матерії  

Зокрема, вченим вдалось зафіксувати античастку нейтрино, яка виникла за межами галактики Чумацький шлях та згодом врізалась в Антарктиду.

Згідно із стандартною космологічною фізичною моделю, кожні частці відповідає своя античастка.

Ще 60 років тому відомий фізик і нобелевський лауреат Шелдон Глешоу предрік, що якщо антинейтрино зіткнеться з електроном, в результаті зіткнення виникне цілий каскад нових часток.

Однак виявити сліди зіткнення антинейтрино вкрай важко, оскільки для створення такої античастки у штучних умовах необхідно у тисячу раз більше єнергії, а ніж здатні виробити найпотужніші колайдери на Землі.

Однак відкриття вчених з IceCube доводить, що такі природні прискорювачі, як чорні діри можуть легко створювати античастки.

Фото - wikipedia.org

Таке можливе лише з природними прискорювачами, а чи не з наземними. Ніхто ніколи раніше безпосередньо не спостерігав нічого подібного, - повідомила фізик з Університету Вісконсін-Медісон.

За її словами, відкриття важливе як мінімум з двох причин. По-перше, воно доводить стандартну модель. По-друге, показує, що за допомогою детектора IceCube вчені можуть розглядати космос як природну високоенергетичну лабораторію, де відкриваються нові закони фізики.

Вчені шукають докази існування антиматерії 

Міжнародній команді дослідників нарешті вдалося створити найбільшу та найдетальнішу мапу розподілу у Всесвіті так званої темної матерії. Результат їхніх старань приголомшив наукову спільноту, адже виявилося, що вона розподілена в космосі рівномірніше, ніж передбачала теорія. Що важливо розуміти, висновки експертів не збігаються з теорією відносності Ейнштейна, що може свідчити про те, що останній помилявся.

Цю мапу першою опублікувала спільнота дослідників темної матерії Dark Energy Survey Collaboration. Вони також нагадали про те, що темна матерія — це невидима субстанція, що пронизує простір. На неї припадає близько 80% всієї матерії у Всесвіті.

За словами вчених, вона існує, завдяки тому, що темна матерія спотворює світло, що надходить від далеких зірок.

Як стверджує доктор Нейл Джеффрі з паризького університету École Normale Supérieure, результат нового дослідження створив серйозну проблему для фізиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?