Вчені знайшли безкоштовний спосіб збільшення кількості антитіл після вакцинації
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли безкоштовний спосіб збільшення кількості антитіл після вакцинації

Вчені знайшли безкоштовний спосіб збільшення кількості антитіл після вакцинації
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені дійшли висновку, що фізичні навантаження одразу після вакцинації можуть стати додатковим імпульсом для імунітету, щоб виробити більшу кількість антитіл.

Джерело: Science Daily

Науковці розповіли про спосіб збільшення кількості антитіл після вакцинації

Після завршення масштабного дослідження американські вчені помітили, що люди, які каталися на велотренажері або ходили швидко впродовж 90 хвилин після щеплення, виробляли більше антитіл у наступні чотири тижні, ніж інші учасники експеременту, які сиділи або лежали після імунізації.

Ба більше, вказано, що ідентичні результати були отримані й після того, коли дослідники влаштували експеримент із мишами та біговими доріжками, а також – коли порівнювали вакцинацію проти грипу та коронавірусу у людей.

За словами одного із авторів дослідження Маріана Кохута, попередні результати його команди вказують на те, що певна кількість часу фізичної активності може посилити реакцію організму на антитіла до вакцини Pfizer-BioNtech COVID-19 та двох вакцин проти грипу.

Вчені переконані, що їній спосіб збільшення кількості антитіл може стати корисним людям із різним рівнем фізичної підготовки.

Так, майже половина учасників експерименту мали надмірну вагу чи ожиріння. Протягом 90 хвилин вправ вони зосередилися на підтримці темпу, який підтримував частоту серцевих скорочень у районі 120 – 140 ударів на хвилину. Дослідники також перевірили, чи можуть учасники отримати такий самий викид антитіл лише за 45 хвилин вправ. Та виявили, що коротке тренування не підвищувало рівень антитіл учасників, - йдеться в повідомленні.

За словами американських вчених, фізичні навантаження збільшують потік крові та лімфи, а це сприяє циркуляції імунних клітин. В процесі переміщення тілом клітини активніше виявляють щось чужорідне.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?