Вчений попередив про загрозу пандемій COVID-26 і COVID-32
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчений попередив про загрозу пандемій COVID-26 і COVID-32

Вчений попередив про загрозу пандемій COVID-26 і COVID-32
Джерело:  online.ua

Світ охоплять пандемії COVID-26 і COVID-32, якщо не дізнатися реальні причини виникнення Сovid-19. Декан Національної школи тропічної медицини Медичного коледжу Бейлор в Х'юстоні Пітер Хотес закликає терміново почати повномасштабне розслідування в Китаї.

Джерело: NBC

Вчений, який є також одним з керівників центру з розробки вакцин в Техасі, звернув увагу, що до сих пір науковому співтовариству невідома достовірна причина появи і поширення коронавіруса. Він попередив, що якщо її не знайти, то пандемії в майбутньому уникнути не вдасться.

"Мати-природа дає нам зрозуміти, що буде далі. Якщо ми не розберемося в повній мірі в походженні COVID-19, то будуть COVID-26 і COVID-32", - упевнений Хотес.

Експерт визнав, що без співпраці з боку Китаю повноцінне розслідування провести не вийде, а Пекін продовжує приховувати життєво важливу інформацію. Він закликає весь світ по-справжньому сильно натиснути на Китай, наприклад, санкціями, щоб домогтися доступу до потрібних даних.

Хотес вважає, що в провінцію Хубей потрібно відправити групу вчених, в тому числі вірусологів, епідеміологів, експертів по кажанам, як мінімум на 6 місяців. Вчені, на думку експерта, повинні зібрати зразки вірусу, а також крові людей і тварин.

"Нам потрібно зробити це. Це в інтересах не тільки Китаю або США, а й усього світу", - підсумував Хотес.

Що вдалося з'ясувати експертам ВООЗ в Китаї

У березні цього року була опублікована доповідь міжнародної групи експертів про поїздку в Китай, де вони протягом місяця досліджували походження коронавіруса. Фахівці не змогли прийти до однозначного висновку. Згідно з підсумковим звітом місії, найбільш вірогідним вони вважають сценарій, згідно з яким сталася передача коронавіруса між тваринами, а потім людині. Найменш імовірним - виникнення вірусу в лабораторних умовах.

США, Австралія, Велика Британія, Данія, Ізраїль, Канада, Латвія, Литва, Норвегія, Словенія, Чехія, Естонія, Південна Корея і Японія стурбовані результатами дослідження в Китаї, проведеним ВООЗ. Китайська сторона різко заперечує будь-які версії про лабораторне або штучне походження COVID-19. При цьому глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус обіцяє продовження розслідування версії про штучне походження коронавіруса, хоч і називає її "малоймовірною".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?