Венедіктова звинуватила команду Порошенка у причетності до схеми Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова звинуватила команду Порошенка у причетності до схеми Медведчука

Венедіктова звинуватила команду Порошенка у причетності до схеми Медведчука
Джерело:  online.ua

Очільниця ОГП Ірина Венедіктова повідомила, що керівництво Адміністрації президента Петра Порошенка могло відіграти ключову роль в організації поставок вугілля з РФ до України через компанії з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Джерело: колонка Венедіктової на "УП"

ОГП: Банкова при Порошенкові причетна до схеми Медведчука

За словами Венедіктвої, наразі її команда аналізує та досліджує понад 10 тисяч записів телефонних розмов: перемовини підозрюваних, проросійських сил, представників "ЛДНР", українських чиновників, а також фізичних осіб.

Генпрокурорка звертає увагу на те, що Медведчук обговорював із керівниками російських держорганів "питання надання преференцій щодо поставок вугілля з Росії саме за посередництва тих компаній, де він є бенефіціаром або причетний до їх діяльності", а також використання залежності України від поставок вугілля з ОРДЛО "як засобу тиску для відновлення енергопостачання до окупованого Криму наприкінці 2015 року".

"Несподівано з’ясувалось, що до питань постачання вугілля і організації процесу в цілому були причетні і співробітники з числа керівництва Адміністрації президента України станом на той період. Слідство і прокурори мають дані, законно отримані в ході проведення слідчих дій, про те, що керівництво Адміністрації президента не тільки обговорювало під час телефонних перемовин абсолютно конкретні факти реалізації злочинного плану, але й видавало досить чіткі доручення ряду офіційних посадових осіб в українських органах влади. Співставивши цю інформацію з фактичними обставинами справи, стає очевидно, що і українська верхівка влади грала ключову роль в цьому театрі воєнних дій", - наголосила Ірина Венедіктова.

За словами генпрокурорки, наразі ОГП вивчає понад 400 томів матеріалів кримінальних проваджень, у яких перевірялись факти причетності фігурантів кримінального провадження до вчинення низки інших злочинів.

Читайте також:

  • Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн.

  • В Офісі генпрокурора оголосили про нову підозру Медведчуку.

  • ЗМІ дізналися, куди Медведчук сховав свою розкішну яхту від санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?