Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсменки
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсменки

Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсменки
Джерело:  online.ua

31 травня Верховна Рада звільнила з посади уповноважену парламенту з прав людини Людмилу Денісову. За це проголосували 234 депутати.

Джерело: депутати з фракції «Голос»  Ярослав Железняк  та «ЄС»  Олексій Гончаренко.

Людмилу Денісову звільнили з посади омбудсменки

Повідомляється, що за звільнення проголосували 234 депутати. Президентська фракція «Слуга Народу» віддала 191 голос.

Нових призначень на посаду омбудсмена ще немає.

Перед цим депутати зібрали підписи за висловлення недовіри Уповноваженій із прав людини.

30 травня Людмила Денісова повідомила про збір підписів серед депутатів для оголошення їй недовіри та відсторонення від посади.

За її словами, її звільнення буде незаконним, через те, що є певна невідповідність процедури через набуття чинності змін до закону щодо функціонування держслужби та місцевого самоврядування під час воєнного стану.

Денісова заявила, що владу нібито не влаштовує її активність, зокрема щодо збирання інформації про ситуацію на тимчасово окупованих територіях, і сказала, що такі дії влади є втручанням у роботу Офісу омбудсмена.

Нагадаємо, що 25 травня група медійниць та громадських організацій публічно звернулася до Денісової із закликом коректно комунікувати інформацію про статеві злочини під час війни.

Медійники наполягали, що Денісова має оприлюднювати тільки ту інформацію, щодо якої є достатньо доказів, уникати сенсаційності та надмірної деталізації у своїх повідомленнях, користуватися коректною термінологією і дбати про конфіденційність і безпеку потерпілих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?