Вибори в Канаді: з’явилися перші результати екзит-полів
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Канаді: з’явилися перші результати екзит-полів

Вибори в Канаді: з’явилися перші результати екзит-полів
Джерело:  online.ua

Лідер канадських лібералів Джастін Трюдо отримав достатньо місць на виборах, щоб сформувати ще один уряд меншості - у понеділок виборці довели, що вони довіряють чинному президенту провести Канаду через наступну фазу боротьби з пандемією.

Джерело:  СВС.

Трюдо однозначно переміг на виборах, але поки не відомо чи отримав більшість. Партія лібералів на виборах в понеділок отримала більше місць, ніж опозиційні консерватори.

Після 36-денної кампанії остаточний підрахунок місць не сильно відрізняється від складу Палати громад, коли вона була розпущена на початку серпня. Це викликає ще більше критики ухваленого напередодні рішення призначити голосування під час четвертої хвилі пандемії, якою охоплено країну.

Станом на сьогоднішній ранок кандидати-ліберали лідирували на або отримували абсолютну більшість на 157 дільницях, тобто за попередньою інформацією вони можуть отримати стільки ж місць, скільки партія отримала в 2019 році.

Перемога Трюдо довгий час ставилася під сумнів. Два виступи Трюдо на дебатах, які журналісти видання називають "посередніми", роблять перемогу лібералів не настільки очевидною.

Варто зазначити що позиції Трюдо і його головного конкурента на виборах, лідера консерваторів Еріна О'Тула можна назвати протилежними.

Позиція Трюдо щодо вакцинації 

У той час як Трюдо зайняв позицію прихильника обов'язкової необхідності вакцинації, О'Тул впевнений, що для того, щоб зупинити епідемію, достатно добровільних щеплень в поєднанні з швидким тестування.

Попередні вибори в Канаді

В попередньому складі парламенту у партії Трюдо також не було більшості, і вона була змушена опиратись на підтримку інших партій.

У своїй переможній промові в Монреалі Трюдо заявив, що канадці "повертають нас назад до роботи з чітким мандатом: провести Канаду через пандемію до світліших днів попереду".

Самоізоляція Трюдо

Нагадаємо, у березні прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо вирішив самоізолюватися після того, як його дружину Софі Грегуар-Трюдо почали перевіряти на наявність нового коронавірусу COVID-19.

Симптоми інфекції з’явилися у жінки політика напередодні, після участі у публічних заходах у Великій Британії.

Прем’єр планував провести низку зустрічей у кілька наступних днів. Їх довелося перенести через надзвичайну ситуацію. З іншими урядовцями політик спілкувався телефоном.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?