Вибух на Донеччині: кількість загиблих шахтарів зросла
Категорія
Події
Дата публікації

Вибух на Донеччині: кількість загиблих шахтарів зросла

Вибух на Донеччині: кількість загиблих шахтарів зросла
Джерело:  online.ua

Внаслідок вибуху, який стався 31 липня, постраждало десятеро працівників, дев’ятеро з яких зі значними опіками та травмами доправили до міських лікарень Покровська та Краматорська. Протягом тижня шестеро з них померли.

Джерело: Телеграм-канал омбудсмена Людмили Денісової

"На жаль, упродовж тижня від опіків та травм шестеро з них померли. Без годувальника залишилося четверо неповнолітніх дітей", - написала висловила співчуття сім’ям загиблих та потерпілих уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

Також Денісова звернулася до Голови Донецької ОДА щодо підтримки постраждалих від нещасного випадку та їхніх сімей, та до Державної служби України з питань праці стосовно забезпечення оперативного розслідування групового нещасного випадку із смертельними наслідками.

Окрім того, омбудсмен доручила своєму Представнику з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей забезпечити контроль за додержанням прав постраждалих від нещасного випадку та членів їхніх родин на соціальний захист та допомогу.

“Ніхто не повинен залишитися без уваги та підтримки у такій складній ситуації.” - додала вона.

Що відомо про вибух?

Варто зазначити, що вибух стався приблизно о 05:12 в північному польовому конвеєрному штреку, на горизонті 815 м. на гірничому підприємстві ПрАТ «ШУ «Покровське» підрядної організації ТОВ «УКРЦЕНТРАЛЬ».

За фактом вибуху розпочато кримінальне провадження, за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель особи та інші тяжкі наслідки).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?