Вибух на Кримському мосту вплине на підтримку РФ своїх сил на півдні України — розвідка Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибух на Кримському мосту вплине на підтримку РФ своїх сил на півдні України — розвідка Британії

Вибух на Кримському мосту вплине на підтримку РФ своїх сил на півдні України — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Розвідка Британії повідомила, що будь-яке серйозне порушення пропускної здатності Кримського мосту, ймовірно, матиме значний вплив на і без того напружену здатність Росії підтримувати свої сили на півдні України.

Джерело: розвідка Великої Британії

Які наслідки вибуху на Кримському мосту

Розвідка Британії повідомляє, що у результаті вибуху 8 жовтня, що пошкодив Кримський міст, дві з чотирьох проїжджих частин обвалилися в кількох місцях на протяжності приблизно 250 м.

При цьому майже напевно транзит деяких транспортних засобів двома іншими проїжджими частинами мосту буде відновлено, але пропускна здатність буде серйозно знижена.

Ступінь пошкодження залізничного переїзду невідомий, але будь-яке серйозне порушення його пропускної здатності, ймовірно, матиме значний вплив на і без того напружену здатність Росії підтримувати свої сили на півдні України, - вказано у повідомленні.

Цей інцидент, ймовірно, близько торкнеться президента Путіна; це сталося через кілька годин після його 70-річчя, він особисто спонсорував і відкрив міст, а підрядником його будівництва був його друг дитинства Аркадій Ротенберг, - зауважує розвідка Британії.

Залізничну дорогу на мосту було відкрито лише в червні 2020 року, але лінія зіграла ключову роль у перекиданні важкої військової техніки на південний фронт під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

При цьому колишній особистий охоронець Путіна, а нині командувач нацгвардією Росії Віктор Золотов публічно запевнив у безпеці мосту.

Нагадаємо, що 8 жовтня на мосту стався вибух, загорілися цистерни з пальним, зруйнована частина дорожнього полотна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?