Вибухи у Києві та Запоріжжі і Харкові: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибухи у Києві та Запоріжжі і Харкові: що відомо

Вибухи у Києві та Запоріжжі і Харкові: що відомо
Джерело:  online.ua

Зранку, 14 січня, потужні вибухи пролунали у Києві, Запоріжжі та Харкові. 

Джерело: інформація від керівників ОВА; зведення Генштабу ЗСУ

Що відомо про ранкові вибухи у Києві, Харкові та Запоріжжі 

Київ:  незважаючи на серію вибухів, у Києві та області повітряну тривогу не оголошували.

За словами заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, кремлівські пропагандисти використовують звуки вибухів, які зранку було чутно у столиці України, як привід для розгону паніки серед українців.

Звуки вибухів, які можна було почути в Києві та області, російські ботоферми активно використовують як привід розганяти паніку та транслювати меседж, що це нібито початок наступу з півночі. Зазначу, що жодних наступальних дій ворога з півночі поки що немає, - наголосив Павлюк.

За його словами, вибухи не пов'язані з загрозою з повітря чи роботою ППО, а також з будь-якими воєнними діями. Якби була загроза – у регіоні лунав би сигнал тривоги.

Він також наголосив, що про причини вибухів буде оголошено окремо.

Між тим, станом на 9:30 ранку жителі Києва повідомили про звуки нових вубухів.

За словами очільника Київської ОВА Олексія Кулеби, в одному із населених пунктів Київської області сьогодні вранці, 14 січня, сталася пожежа на об'єкті критичної інфраструктури.

Близько 6 ранку були чутні звуки вибухів. На одному з об’єктів критичної інфраструктури маємо загоряння. На місці працюють відповідні служби, - зазначив Кулеба.

Керівник Київської ОВА також заявив, що за попередньою інформацією постраждалих внаслідок пожежі немає.

Пізніше представники КМВА повідомили про ракетну атаку на Київ. У місті та області було оголошено повітряну тривогу.

Ракетна атака на столицю. Перебувайте в укриттях до відбою тривоги! Чекайте подальшої офіційної інформації, - наголосили в КМВА.

Запоріжжя:  за словами мера Запоріжжя Анатолія Куртєва, окупанти вранці знову атакували Запоріжжя. Інформація щодо вибухів та їх наслідки уточнюються.

Харків:  керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що зранку окупаційна російська армія завдала серію ударів по обласному центру. За його словами, у Харкові зафіксовані 2 прильоти.

Сьогодні зранку ворог завдав по Харкову ракетного удару. Попередньо зафіксовано 2 "прильоти" ракет С-300 в Індустріальному районі. На місці працюють екстрені служби. Масштаб руйнувань та наявність постраждалих уточнюється, - повідомив Синєгубов.

Згодом мер міста Ігор Техерехов уточнив, що було все ж два, а не чотири прильоти.

О 8:13 було відновлено рух харківського метро.

Однак згодом Синєгубов повідомив про нову атаку і нові прильоти. Метро знову припинило рух.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, окупанти вдарили по місту ракетами С-300.

Попередньо чотири прильоти ракет С-300 в Індустріальному районі. Цілили по інфраструктурі. Щодо постраждалих та руйнувань інформацію уточнюємо, - зазначив Терехов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?