Від G7 вимагають оплатити вакцинацію у всьому світі
Категорія
Світ
Дата публікації

Від G7 вимагають оплатити вакцинацію у всьому світі

Від G7 вимагають оплатити вакцинацію у всьому світі
Джерело:  online.ua

Сто колишніх президентів, прем'єр-міністрів і міністрів закордонних справ вимагають у країн "Великої сімки" (G7) оплатити вакцинацію від коронавірусу у світі, щоб отримати змогу зупинити мутацію вірусу і його повернення як однієї з найбільших загроз людства.

Джерело:  Reuters

Сотні колишніх лідерів закликали G7 оплатити вакцинацію у всьому світі

Заклик колишніх міжнародних лідерів пролунав напередодні саміту Групи семи у Великій Британії, який стартує в п'ятницю 11 червня, коли американський лідер Джо Байден проведе зустріч з лідерами Британії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії.

У листі до Великої сімки колишні світові лідери звернули увагу на те, що в минулому році глобальна співпраця зазнала невдачі, однак 2021 рік дає можливість відкрити "нову еру".

Що важливо розуміти, G7 і інші лідери, запрошені на саміт, повинні гарантувати виплату приблизно 30 мільярдів доларів на рік протягом двох років на боротьбу з пандемією в усьому світі.

"Підтримка з боку G7 і G20, яка робить вакцини легкодоступними для країн з низьким і середнім рівнем доходів, є не актом благодійності, а скоріше відповідає стратегічним інтересам кожної країни", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, серед підписантів листа були, зокрема, екс-прем'єр-міністри Великої Британії Гордон Браун і Тоні Блер, а також колишній генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

За словами Брауна, "вартість всього 30 пенсів (0,43 долара) на людину в тиждень в Британії - насправді мізерна ціна за найкращий страховий поліс в світі".

Як стверджує британський лідер Борис Джонсон, під час майбутньої зустрічі Групи семи він планує підняти питання про те, щоб багатші країни зобов’язалися допомогти "вакцинувати увесь світ" до кінця 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?