Відчув сильний біль. У Пентагоні розкрили деталі госпіталізації Ллойда Остіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Відчув сильний біль. У Пентагоні розкрили деталі госпіталізації Ллойда Остіна

Міноборони США
Остін

Міністра оборони Пентагону Ллойда Остіна госпіталізували ще 1 січня, коли він відчув сильний біль після планової медичної процедури.

Чому голова Пентагону потрапив до лікарні

Прессекретар Пентагону бригадний генерал Патрик Райдер на брифінгу американського оборонного відомства оприлюднив деякі деталі госпіталізації міністра оборони США Ллойда Остіна. Зокрема він пояснив, чому про ушпиталення Остіна повідомили із затримкою.

Як повідомив речник Пентагону, Ллойд Остін 22 грудня пройшов планову медичну процедуру в Національному військово-медичному центрі Волтера Ріда. Поки міністр був у лікарні, він передав певні оперативні повноваження своїй заступниці. Наступного дня він вийшов із лікарні та продовжував працювати вдома протягом свят.

Увечері 1 січня він відчув сильний біль. Каретою швидкої допомоги його доправили до Національного військово-медичного центру Волтера Ріда, де його госпіталізували у відділення інтенсивної терапії. Він був при свідомості й відчував страшний біль. Того вечора він пройшов обстеження та огляд лікарів.

Наступного дня через стан Остіна деякі повноваження міністра оборони передали заступниці міністра оборони Кетлін Хікс. Апарат міністра, його заступницю, а також Обʼєднаний штаб повідомили про передання повноважень через звичайну процедуру сповіщення електронною поштою.

Затримку в інформуванні про госпіталізацію Остіна речник Пентагону пояснив тим, що керівниця апарату міністра оборони захворіла на грип — вона теж, як і голова оборонного відомства, довгий час не повідомляла про свій стан здоровʼя.

4 січня заступниця міністра та керівниця апарату міністра оборони почали готувати публічну заяву та звернення до Конгресу, однак того ж дня їм повідомили, що Остін готується відновити повний звʼязок і відповідні оперативні обовʼязки 5 січня, що і відбулось.

Зараз Остін досі у лікарні, однак його перевели з відділення інтенсивної терапії.

Він продовжує відчувати дискомфорт, але його прогноз хороший, — зазначив прессекретар Пентагону Патрик Райдер.

Після відновлення своїх обовʼязків міністр отримав оперативну інформацію і надав необхідні вказівки. Він має повний доступ до необхідних засобів захищеного звʼязку і продовжує стежити за повсякденними операціями Міністерства оборони в усьому світі.

Госпіталізація Ллойда Остіна

5 січня речник Пентагону генерал Патрик Райдер повідомив, що Ллойд Остін 1 січня був госпіталізований до Національного військового медичного центру імені Волтера Ріда через медичні ускладнення.

Асоціація кореспондентів Пентагону розкритикувала рішення відомства повідомити про медичні ускладнення його голови постфактум, наголосивши, що громадськість "має право знати, коли члени уряду США перебувають у лікарні, під анестезією або коли їхні обов'язки делегуються в результаті будь-якої медичної процедури".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?