Віднести їм пляшку "Глоду": росіянам на прикладах пояснили, чому українці не тужать за їх літаком
Категорія
Світ
Дата публікації

Віднести їм пляшку "Глоду": росіянам на прикладах пояснили, чому українці не тужать за їх літаком

Віднести їм пляшку "Глоду": росіянам на прикладах пояснили, чому українці не тужать за їх літаком
Джерело:  online.ua

Українці в соціальних мережах чітко і докладно пояснили росіянам причини, по яких вони не відчувають скорботи за жертвами  катастрофи літака Ту-154 Міноборони Росії, що впав у води Чорного моря.

Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Це найбільший парадокс - жителі сусідської орди щиро не розуміють причини, по якій ми радіємо загибелі 80-ти військовослужбовців армії орди", — зазначив радник президента України, волонтер Юрій Бірюков.
У своєму Facebook він написав: "Коли курсанти їх артилерійських училищ здавали заліки зі стрільби, практикуючись на обстріл 72 і 79 бригад ЗСУ - ординці раділи. Гинули і військові, гинули і мирні. А вони раділи. Пісні співали, "ввічливих людей" відзначали і нагороджували. Впав літак МО РФ... З'явилося лише одне бажання - віднести до посольства орди пляшечку "Глоду".


Читайте також: Авіакатастрофа в Росії: підтвердилась загибель знаменитої "Доктора Лізи"

Також в якості ілюстрації він опублікував повідомлення відомого російського блогера Іллі Варламова.



У свою чергу, журналістка Катерина Рошук розповіла про дисонанс між радістю українців і релігійними заборонами.
"Сьогодні буде срач, можна радіти смертям російських пропагандистів. Є здорові аргументи про те, що не варто. Згідно релігій, прихильність яким декларує більшість радіють – робити цього не можна. З іншого боку, мені абсолютно зрозуміла радість українців. Тому що, коли від руйнівних дій, будь то зброю або пропаганда, гинуть наші співвітчизники ти бажаєш смерть ворогові", — написала вона.


Читайте також: Катастрофа Ту-154: в Росії та Україні висунули гучні версії

Свій коментар виклав також відомий російський блогер і фінансист Слава Рабинович, який задався питанням про причетність однієї з загиблих, "доктора Лізи", до викрадення дітей з Донецька, в якому йшли бойові дії.



Також свій коментар на цю тему залишив і російський журналіст Аркадій Бабченко.
"Найцікавіше, що цей дискурс можливий тільки в Росії. У всіх інших країнах по периметру - а в особливості в Україні і тепер ось ще й частково у Сирії - всі ці розмови про те, що "жахлива катастрофа", "вони лише співаки і танцюристи", "особисто ніхто з них не винен", "так не можна" та іншу гіпертрофовану толерантність (власне, це називається "конформізм") - просто не зрозуміють. От просто не зрозуміють і все", - вважає він.
За словами Бабченка, "ні, не будуть ані сперечатися, нічого, просто знизують плечима і відійдуть в сторону, не розуміючи, навіщо ви їм говорите про те, що потрібно висловлювати співчуття загибелі військово-транспортного борту збройних сил країни, яка цими самими збройними силами вбиває громадян його Батьківщини, де кладовища ростуть, як на дріжджах".


Читайте також: На літаку, що розбився в Росії, міг опинитися Кобзон: з'явились подробиці

"Ну от не поясните ви людині, що штатний службовець міністерства оборони окупаційної армії, що летів давати концерт у розбомблений Алеппо з піснею під назвою "Ввічливі люди"- ну просто ось робота у нього така, а що він міг зробити, він людина підневільна, наказали і полетів, а насправді він не винен. От не поясните і все. З вами просто перестануть розмовляти. Так що ця рефлексія можлива тільки в Росії. Для всіх інших ці люди - як мінімум спільники військових злочинців. І все. І краще, насправді, вже визначитися, хто вони і для тебе. На який саме стороні і ти сам", — написав він у своєму Facebook.


У свою чергу, кримськотатарську активіст і блогер

Айдер Муждабаєв

додав з цього приводу: "Жертви ніколи не сумують за втратами у військах агресора".


"У жертв, якщо вони не божевільні, не може викликати щирого співчуття падіння військово-транспортного літака міністерства оборони ворога. Впав літак з артистами і журналістами, які летять повеселити на Новий рік солдатів вермахту, СС та люфтваффе, не міг викликати співчуття у громадян СРСР. Росіяни, удивляющиеся реакції українців, напевно, забули Крим і Донбас", — заявив він.


Блогер нагадав: "В Україні 10 тисяч загиблих від вашої армії. Десять тисяч. І мільйони біженців. Мільйони. З рідними, друзями, знайомими і т. д. З щирим — і заслуженим — презирством до росіян, які опинилися каиновыми братами".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в Росії знайшли привід образитися на українців, котрі пораділи з катастрофи Ту-154 Міноборони Росії з військовими, артистами і журналістами, що летіли до Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?