Відомо прізвище першого лідера ЄС, який потрапив у список "ворогів преси"
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомо прізвище першого лідера ЄС, який потрапив у список "ворогів преси"

Відомо прізвище першого лідера ЄС, який потрапив у список "ворогів преси"
Джерело:  online.ua

Вперше у своїй історії всесвітньо відома організація "Репортери без кордонів" включила до свого регулярного списку "ворогів свободи преси" очільника уряду з Європейського Союзу, прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Джерело: DPA

Віктор Орбан потрапив у список "ворогів свободи преси"

"З моменту приходу до влади Віктора Орбана та його партії "Фідес" у 2010 році вони покроково перебрали медійний ландшафт Угорщини під свій контроль... Суспільні мовники були централізовані в державному медіа-холдингу MTVA, до якого також входить єдине угорське інформаційне агентство MTI... Регіональна преса повністю перебуває у власності підприємців, дружніх до Орбана, з літа 2017 року. Восени 2018 року майже 500 провладних медіа-компаній були об'єднані в холдинг для централізованої координації висвітлення ними інформації" – наголошують представники організації "Репортери без кордонів".

Варто звернути увагу на те, що в списку "ворогів свободи преси" наразі знаходяться 37 глав держав та урядів, які особливо різко придушують свободу преси.

До прикладу, окрім Орбана, до списку також потрапили бразильський лідер Жаїр Болсонаро, який неодноразово виступав проти засобів масової інформації, та саудівський принц Мохаммед бен Салман. Іноземні журналісти звинувачують останнього у злочинах проти людства, зокрема, у вбивстві Джамаля Хашоггі.

Як уже згадувалося раніше, "Репортери без кордонів" публікують список ворогів преси через нерегулярні інтервали останні 20 років.

Читайте також:

  • Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан нарешті вирішив пояснити скандальне угорське вето на спільну заяву Європейського Союзу щодо засудження Китаю у зв’язку з подіями в Гонконзі. Окрім того, він вкотре принизив ЄС та назвав його "посміховиськом".

  • Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький і його угорський колега Віктор Орбан озвучили останнє попередження владі Європейського Союзу.

  • Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба розповів про певний прогрес у переговорах з Будапештом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?