Відомого українського блогера можуть ув'язнити за крадіжку айфона у дитини
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Відомого українського блогера можуть ув'язнити за крадіжку айфона у дитини

Відомого українського блогера можуть ув'язнити за крадіжку айфона у дитини
Джерело:  online.ua

Відомий український тіктокер та блогер-мільйонник Олександра Волошина опинився в епіцентрі гучного скандалу після того, як забрав айфон у дитини, хоча сам напередодні їй його подарував. Юристи зазначають, що він може заплатити чималий штраф або навіть отримати реальний термін ув'язнення.

Джерело: "РБК-Україна"

Що відомо про скандал з блогером Олександром Волошином

Нещодавно в мережі опублікували ролик, на якому видно, що блогер Олександр Волошин "на камеру" подарував своїй юній підписниці айфон, а згодом намагався його забрати. Про інцидент розповіла мама дівчинки.

За словами мами "щасливиці", її донька любила дивитися відео тіктокера, тому й подумати не могла що подібним все закінчиться.

Коли Волошин вручив айфон, дівчинка дуже зраділа. Однак коли блогер вимкнув камеру, він почав намагатися забрати подарунок. Спершу тіктокер заявив, що це був розіграш, а згодом почав пропонувати гроші за мовчання. Варто зазначити, що він пропонував 2 тисячі гривень.

Юристи зазначають, що вчинок Волошина є крадіжкою 

Українські юристи звертають увагу на те, що під час "акції", яку влаштував блогер, відбулася процедура "дарування", яка передбачена Цивільним кодексом України.

Договір про дарування особливо цінних речей зазвичай укладають у письмовій формі.

"Водночас правомірним також вважають передання коштовного подарунка за усним договором. Виняток становлять ситуації, коли суд встановлює, що обдаровуваний заволодів дарованою річчю незаконно. Коли дівчинка взяла айфон, вона отримала право власності на подарунок. Коли Волошин вирвав з рук дівчинки подарований їй ним же iPhone – це уже грабіж, бо право власності на дарунок відбулося, відповідно права на гаджет перейшли до дитини", – пояснюють юристи.

Експерти також наголошують, що мама дівчинки може написати заяву у поліцію. Тоді у суді Волошин буде змушений доводити, що не дарував айфон. Водночас зробити це буде важко, адже є свідки та відео.

Максимальне покарання, яке може отримати блогер, – це позбавлення волі на строк до 4 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?