Проти Шарія відкрили справи за відмивання доходів та ухилення від податків
Категорія
Україна
Дата публікації

Проти Шарія відкрили справи за відмивання доходів та ухилення від податків

Проти Шарія відкрили справи за відмивання доходів та ухилення від податків
Джерело:  online.ua

Депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко 19 червня офіційно повідомив, що проти підозрюваного в державній зраді прокремлівського блогера Анатолія Шарія розслідуються кримінальні провадження за відмивання доходів, ухилення від сплати податків та махінації у фінансуванні "Партії Шарія".

Джерело:  Facebook  Олексія Гончаренко

Проти Шарія розслідують провадження про відмивання доходів і махінації

За словами Гончаренка, він отримав відповіді на свої депутатські звернення стосовно законності набуття у власності нерухомості, де зараз переховуються Шарій та його дружина Ольга, а також про джерела фінансування "Партії Шарія".

Офіс Генерального прокурора заявив, що з цього приводу уже ведеться розслідування Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

Згідно з даними НАЗК, після проведення аналізу звіту "Партії Шарія" були виявлені ознаки кримінальних правопорушень: подання завідома неправдивих даних відомостей фінансового характеру та невідповідність сум доходів осіб, що фінансували партію, розмірам внеску.

Окрім того, наголошується, що всі матеріали НАЗК передало Національній поліції, яка вже відкрила провадження, та Фіскальній службі.

"Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 2 червня 2020 року за ч.1 ст. 205-1 (підроблення документів), ч.2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України", - йдеться в повідомленні.

Також представники НАЗК наголошують, що у серпні минулого року агентство передало Нацполіції матеріали про виявлені порушення.

За словами Гончаренка, ОАСК уже здійснюється провадження у справі зі позовом Міністерства юстиції до "Партії Шарія" про заборону її діяльності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?