Відставка Джонсона та прапор України на Зміїному — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Відставка Джонсона та прапор України на Зміїному — головне зі звернення Зеленського

Відставка Джонсона та прапор України на Зміїному — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

7 липня глава держави Володимир Зеленський традиційно звернувся до українських громадян та повідомив найважливіші новини дня, що минає.

Джерело: Телеграм-канал ОПУ

Про що говорив Зеленський під час нового звернення до українців

Український лідер звернув увагу на те, що головною темою в нашій країні стала британська тема – рішення Бориса Джонсона залишити посаду голови партії та прем’єр-міністра. Зеленський повідомив, що подякував йому за підтримку, яку ми одержали від першого дня російського терору.

Роль Британії у захисті свободи – справді глобальна. І хоча це відображення позиції британського суспільства, все ж таки лідерство й харизма керівника держави завжди мають особливе значення... Але все ж не забуваймо, що відносини ми будуємо між державами. Підтримка Великою Британією України не має змінитися, хоч би що відбувалося в лондонських владних колах, – і Борис, і всі наші друзі у Сполученому Королівстві запевнили мене в цьому, - заявив Володимир Зеленський.

Також глава держави повідомив, що зустрівся в українській столиці з представниками Конгресу США – сенаторами Ліндсі Гремом і Річардом Блюменталем. Вони представляють обидві партії, Республіканську й Демократичну.

Поінформував сенаторів про ситуацію на передовій, про те, до чого готуються окупанти. По кожному з напрямків наші партнери мають точну інформацію щодо наших оборонних потреб, - розповів український президент.

За словами Володимира Зеленського, після завершення конференції в Лугано наша країна отримає допомогу у розмірі понад 2 млрд доларів – ці гроші спрямують на посилення бюджету й підготовку до зими.

Окрім того, президент розповів про спецоперацію наших воїнів на Зміїному.

Хочу сьогодні подякувати за завершальний етап боротьби за Зміїний – там встановлено наш національний прапор. Два місяці тривала ця операція. Розвідка, Сили спеціальних операцій, «альфівці» СБУ, прикордонники, артилеристи, Військово-Морські сили, Повітряні сили. І хай тепер кожен російський капітан – чи то корабля, чи то літака – бачить український прапор на Зміїному і знає, що нашу державу не зламати, - підсумував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?