Відставка міністра оборони і не тільки. "Слуги" анонсували кадрові зміни в Кабміні
Категорія
Україна
Дата публікації

Відставка міністра оборони і не тільки. "Слуги" анонсували кадрові зміни в Кабміні

Відставка міністра оборони і не тільки. "Слуги" анонсували кадрові зміни в Кабміні
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України анонсували зміну п’яти міністрів, зокрема, і міністра оборони. Тут не виключають, що відомство очолить нинішній віце-прем’єр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. На його ж місце розглядають кандидатуру народної депутатки від “Cлуг народу” Ірини Верещук. Донедавна саме їй прогнозували зайняття ключової посади у Міноборони.

Джерело: Україна 24Страна.ua

Основним завданням Резнікова стануть виступи з різними заявами на військову тему перед широкою публікою. Остаточне рішення у цій рокіровці приймуть до кінця жовтня. А на голосування питання винесуть на початку листопада.

"Щодо міністра оборони — тут швидше за все відбудеться заміна, найімовірніше, це буде наступного пленарного тижня. Але тут я, на жаль, не можу гарантувати, тому що три останні пленарних дні у Верховній Раді відбувався бюджетний популізм. У нас є декілька кандидатів на пост міністра екології, і є кандидати (на інші міністерські пости - ред.)", — прокоментував кадрові зміни депутат від "Слуги народу" Павло Фролов.

Ланцюжок призначень залежить від того, чи не зміниться ситуація до кінця цього місяця. І друге - чи погодиться Ірина Верещук на посаду міністра у справах окупованих територій. Раніше Ірина Верещук заявляла, що готова очолити Міністерство оборони, якщо їй запропонують.

Напередодні глава фракції «Слуги народу» в парламенті Давид Арахамія підтвердив, що у президента Володимира Зеленського вже є кандидатура на пост міністра оборони, якщо цю посаду покине Таран.
Нагадаємо, представник "Слуги народу" Федір Веніславський зазначав , що до чинного міністра оборони Андрія Тарана "дуже багато серйозних системних питань і претензій".

"Наш комітет вже тривалий час обговорює питання необхідності заміни міністра. Але ще раз скажу, що це повноваження президента, і якщо він внесе кандидатуру Верещук, я переконаний, що і комітет, і фракція "Слуга народу" це підтримають, тому що є комунікація і розуміння, що Верещук може бути досить ефективним політиком", - сказав він.

Терміни призначення нового міністра оборони

Нещодавно коментуючи ситуацію з призначенням нового глави оборонного відомства, голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначив, що Раді потрібно до двох-трьох тижнів, щоб проголосувати за призначення нового міністра.

Водночас, відповідаючи на запитання, хто може стати новим міністром оборони, Арахамія сказав, що вже є остаточне рішення Президента.

Однак депутат відмовився назвати прізвище кандидата або кандидатки.

Зазначимо, згідно з Конституцією України, міністр оборони та міністр закордонних справ призначаються Верховною Радою за поданням Президента України.

Читайте також:

  • Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату — Лавров.

  • Київ оцінив ймовірність проведення нормандської зустрічі глав МЗС.

  • У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?