Відсутність Сі та Путіна на саміті G20 дає Байдену шанс привернути партнерів — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Відсутність Сі та Путіна на саміті G20 дає Байдену шанс привернути партнерів — Bloomberg

Відсутність Сі та Путіна на саміті G20 дає Байдену шанс привернути партнерів — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Президент Джо Байден планує скористатися відсутністю двох ключових суперників на зустрічі лідерів Групи 20 у Нью-Делі цього тижня, щоб зробити новий крок до країн, заручитися підтримкою яких намагались Китай і Росія.

Джерело:  Bloomberg

Відсутність Сі та Путіна на саміті G20 дає Байдену шанс привернути партнерів

Президент Росії Владімір Путін і президент Китаю Сі Цзіньпін вирішили пропустити цьогорічну зустріч, даючи Байдену шанс відновити США як полярну зірку міжнародної системи. Він презентує США таким країнам, як Бразилія, Південна Африка та Індонезія, не кажучи вже про приймаючу країну, Індію, які прагнуть тісніших зв’язків з Китаєм і відмовилися стати на бік однієї зі сторін після вторгнення Росії в Україну.

Центральне місце в цих зусиллях займає прагнення збільшити фінансування та масштаби діяльності Світового банку та інших банків розвитку, щоб поглибити зв’язки зі світовими економіками, що розвиваються, і запропонувати альтернативу державному кредитуванню Китаю.

 США також планують домагатися списання боргів для бідних країн і оголосити фінансування нових інфраструктурних проєктів. Після самміту Байден відвідає В’єтнам, щоб оголосити про комерційні угоди, які поглиблюють зв’язки з технологічним сектором країни, що розвивається.

Білий дім вважає це фінансування вирішальним на багатьох фронтах: як форму дипломатії м’якої сили, щоб переконатися, що проєкти підтримують високі стандарти праці та враховують клімат, і як противагу зусиллям Китаю та Росії посилити вплив у країнах стратегічне та економічне значення яких тільки починає зростати.

ЄС використає відсутність Путіна та Сі для впливу на Африку

Видання зазначає, що скільки президенти Китаю та Росії не беруть участі у дводенній зустрічі у Нью-Делі, ЄС хоче скористатися моментом. За їхніми словами, блок із 27 країн прагне показати, що він серйозно ставиться до перегляду свого партнерства з Африкою, попри тяжку спадщину колоніалізму.

Серед тих, хто має взяти участь, — президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської ради Шарль Мішель та канцлер Німеччини Олаф Шольц. З африканської сторони до учасників увійдуть лідери Південної Африки, члена "Великої двадцятки", а також Єгипту, Нігерії та Коморських Островів, нинішніх голів Африканського союзу.

Читайте також:

  • Чому Україну не запросили на саміт G20 в Індії — причина

  • Мирні переговори щодо України можуть пройти на саміті G20 – Bloomberg

  • Путін може приїхати на саміт G20 в Індії у вересні — Bloomberg

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?