Вікторія Нуланд їде в Україну разом з держсекретарем США Блінкеном
Категорія
Політика
Дата публікації

Вікторія Нуланд їде в Україну разом з держсекретарем США Блінкеном

Вікторія Нуланд їде в Україну разом з держсекретарем США Блінкеном
Джерело:  online.ua

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд їде в Україну. Разом з главою Держдепу США Ентоні Блінкеном під час візиту до Києва вона проведе переговори з українським державним керівництвом.

Джерело: сайт Держдепу США

В офіційному розкладі Нуланд зазначено, що вона супроводжує Блінкена під час його турне по Європі і буде перебувати в Києві під час візиту глави Держдепартаменту Штатів.

Зараз Блінкен знаходиться в Лондоні, де бере участь в переговорах міністрів закордонних справ G7. 5-6 травня держсекретар США відвідає Україну, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським. У поїздці в Україну Блінкена, крім Нуланд, також супроводжує виконуючий обов'язки помічника держсекретаря Штатів у справах Європи і Євразії Філіп Рікер.

Вікторія Нуланд - що про неї відомо

Сенат США 29 квітня призначив Вікторію Нуланд на посаду заступниці державного секретаря з політичних питань. Вона відома своєю жорсткою позицією щодо "Північного потоку-2" і виступає за посилення санкцій проти Росії.

Нуланд працювала офіційної представницею Державного департаменту з 2011 по 2013 рік і була помічницею держсекретаря у справах Європи і Євразії під час президентства Барака Обами. Вона, зокрема, займалася питаннями, що стосуються політики щодо пострадянських держав.

У грудні 2013 року під час Революції Гідності Нуланд приїжджала до Києва, де зустрічалася з президентом-втікачем України Віктором Януковичем, а також відвідувала Майдан Незалежності.

Блінкен їде в Україну - ключові питання і план переговорів

У Держдепі США уточнили, що на порядку денному переговорів Блінкена з владою України будуть стояти наступні питання:

  • реформи і боротьба з корупцією;

  • вступ України в НАТО;

  • поставки в Україну американського озброєння.

Виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер уточнював, що в ході візиту до Києва Блінкен підтвердить підтримку України і закличе виконати велику роботу в боротьбі з корупцією.

"Блінкен підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України, особливо перед лицем триваючої російської агресії. Він також буде сприяти подальшому прогресу в реформах України та боротьбі з корупцією. Має бути проробити велику і важку роботу, щоб забезпечити світле майбутнє для всіх українців", - розповів Рікер про план команди Байдена по Україні.

Блінкен, за словами Рікера, також нагадає владі України, що головною умовою для отримання Україною допомоги Вашингтона є ключові реформи і боротьба з корупцією. Помічник держсекретаря зазначає, що на порядку денному переговорів буде стояти і ситуація з нафтовою компанією Нафтогаз України, яка викликає стурбованість у керівництва США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?