Віллу Aurora з унікальним розписом Караваджо збираються продати
Категорія
Культура
Дата публікації

Віллу Aurora з унікальним розписом Караваджо збираються продати

Віллу Aurora з унікальним розписом Караваджо збираються продати
Джерело:  online.ua

Покупці з верхніх прошарків ринку нерухомості схильні шукати будинки з певним вау-фактором: приватний пляж, панорамний краєвид на парк чи, можливо, рідкісна робота Караваджо? Таку можливість надає вілла в центрі Рима, яка незабаром надійде на ринок з орієнтовною ціною 471 млн євро і в якій є велика фреска із зображенням трьох римських богів Караваджо - єдиний стельовий розпис, що приписується художнику в Римі.

 Джерело: The Art Newspaper

Як віллу Ludovisі описував Стендаль

Казино Villa Boncompagni Ludovisi, також відоме як Villa Aurora, було збудовано наприкінці 16 століття італійським кардиналом Франческо Марія дель Монте як мисливський будиночок. Колись він був розташований на території великої заміської резиденції Вілла Людовізі, названої на честь дворянина Людовіка Людовізі, якому дель Монте продав власність у 1620 році. Французький письменник Стендаль одного разу описав віллу Людовізі як маєток з одними з найкрасивіших садів у світі.

Майже весь маєток був проданий сім'єю Людовізі міському уряду Риму наприкінці 19 століття, причому більшість будівель було зруйновано, щоб звільнити місце для майбутньої найвідомішої римської вулиці Віа Венето, залишивши віллу Аврора як останній оплот.

Орел Юпітера, гіпокамп Нептуна та триголовий пес Плутона Цербер

Караваджо був уповноважений дель Монте, одним із його найзначніших ранніх покровителів, створити Юпітера, Нептуна та Плутона шириною 2,75 метра приблизно у 1597 році. На ньому зображено три титульні боги, кожен з яких ідентифікований їх відповідними тваринами (орел Юпітера, гіпокамп Нептуна та триголовий пес Плутона Цербер) в алегоричній сцені, пов'язаній з інтересом кардинала до алхімії. Караваджо моделював обличчя кожного бога. Оскільки робота виконана олійною фарбою, а не пігментами на водяній основі на свіжій штукатурці, це не фреска, як іноді повідомляється, а розпис стелі.

Продаж Villa Aurora – результат суперечки про спадщину.

Вілла Аврора містить низку інших картин та цінних витворів мистецтва, вбудованих у її архітектуру. В основному це стельова фреска в її центральному залі, написана в 1621 італійським художником епохи бароко Гверчіно і зображує богиню Аврору на її колісниці.

Нерухомість площею 2 800 кв. метрів виставлять на аукціон 18 січня наступного року; її продаж є результатом суперечки про спадщину після смерті власника принца Ніколо Бонкомпаньї Людовізі в 2018 році.

Неясно, чи втрутиться італійська держава, яка має переважаюче право на відмову від продажу, та чи придбає нерухомість. З 2010 року будинок та його численні мистецькі скарби відкриті для приватних екскурсій.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?