"Чоловіка скорбот" Боттічеллі виставлять на аукціон вперше за пів століття
Категорія
Культура
Дата публікації

"Чоловіка скорбот" Боттічеллі виставлять на аукціон вперше за пів століття

"Чоловіка скорбот" Боттічеллі виставлять на аукціон вперше за пів століття
Джерело:  online.ua

Після рекордного продажу картини Сандро Боттічеллі за 92 мільйони доларів в минулому році, Sotheby's виставляє на аукціон ще один портрет художника епохи Відродження XV століття. Аукціонний дім оголосив, що продасть картину під назвою «Чоловік скорбот» (близько 1500 р) в січні 2022 року у час вечірньої розпродажі старих майстрів в штаб-квартирі будинку в Нью-Йорку. Робота надійде на аукціон з гарантією і, як очікується, досягне 40 мільйонів доларів.

Джерело: ARTnews

Продаж роботи за 92 мільйони доларів, портрета під назвою «Молодий чоловік з медальйоном», струснув ринок шедеврів. Продаж «Чоловіка скорбот» на Sotheby's також спробує вдихнути нове життя в сферу, яка багатьма вважається малоактивною останнім часом.

«Чоловік скорбот» - це портрет Христа, увінчаного терновим вінцем, чия голова оточена літаючими ангелами, що утворюють німб. В кінці 15 - початку 16 століття, коли Боттічеллі вступив в заключний етап свого життя, віра художника посилилася. Він почав створювати релігійні портрети, які відрізнялися від його попередніх світських робіт, більшість з яких були картинами флорентійської знаті.

Відомі тільки три портрети Боттічеллі пізнього періоду, в т.ч. "Чоловік скорбот"

За словами Крістофера Апостола, глави відділу живопису старих майстрів Sotheby's в Нью-Йорку, відомі тільки три портрети Боттічеллі пізнього періоду, що робить цей портрет рідкісним твором в творчості художників епохи Відродження.

«Чоловік скорбот» Cандро Боттічеллі (фото - pixels.com)

«В останнє десятиліття свого життя творчість Боттічеллі помітно відрізнялося від його більш ранньої кар'єри, яку часто характеризують як втілення ідеалів гуманізму і краси епохи Відродження», - йдеться в заяві Апостола. Спеціаліст охарактеризував роботу як «дивно реалістичне зображення Христа, що символізує його страждання і смерть»

«Мадонна Рокфеллера»

Очікується, що ціна картини буде другою за величиною, досягнутою творами Ботічеллі на аукціоні. Він може випередити Мадонну Рокфеллера (близько 16 століття). Картина «Богоматір з немовлям Христом і святим Іоанном Хрестителем» (1493-1495) кисті Боттічеллі, також відома як «Мадонна Рокфеллера», була продана на аукціоні Christie's 30 січня за 10,4 мільйона доларів.

«Виставлення на аукціон роботи Боттічеллі такої якості - важлива подія в світі оцінки старих майстрів», - йдеться в заяві Джорджа Вахтера, голови Sotheby's і одного зі світових керівників Old Masters.

Картина не переходила з рук в руки починаючи з 60-х років

Картина, що належить американському колекціонерові, останній раз з'являлася на аукціоні 1963 року, коли вона була продана за відносно скромну ціну в 10 тисяч фунтів стерлінгів. З тих пір вона не переходила з рук в руки. Згідно Sotheby's, історик Федеріко Зері ідентифікував картину як оригінал Боттічеллі, коли вона була продана майже півстоліття тому. За останній час картина виставлялася публічно тільки один раз, в 2009 році, на спеціальній виставці в Штедельском музеї у Франкфурті.

Боттічеллі буде представлений публіці Sotheby's в Гонконзі, а потім вирушить у тур локаціями аукціонних будинків в Лос-Анджелесі, Лондоні і Дубаї перед продажем в Нью-Йорку.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?