Вільні демократи в Німеччині ухвалили коаліційну угоду з СДПН та Зеленими
Категорія
Світ
Дата публікації

Вільні демократи в Німеччині ухвалили коаліційну угоду з СДПН та Зеленими

Вільні демократи в Німеччині ухвалили коаліційну угоду з СДПН та Зеленими
Джерело:  online.ua

Ліберальна Вільна демократична партія Німеччини (ВДП) у неділю переважною більшістю голосів проголосувала за схвалення коаліційної угоди з соціал-демократами (СДП) і Зеленими. Ці три партії і сформують уряд вже цього тижня.

Джерело: Politico 

Оскільки СДП дала добро в суботу, очікується, що коаліція отримає остаточний результат у понеділок, коли будуть отримані результати опитування членів Партії Зелених.

На конференції в Берліні делегати FDP проголосували 92,4% за угоду, яка затверджує Крістіана Лінднера міністром фінансів в уряді на чолі з Олафом Шольцом.

Я переконаний, що ця країна виграє від цієї коаліції… Новий від’їзд можливий. Давайте розпочнемо. Німеччина чекає цього нового старту.

– Крістіан Лінднер, лідер СДП

Соціал-демократи затвердили коаліційну угоду у суботу. Партійна конференція схвалила документ 98,8% голосів, що дозволить Шольцу змінити Ангелу Меркель на посаді канцлера.

Після появи сьогодні остаточних результатів голосування з боку Партії Зелених можна буде говорити про те, що коаліція зрештою схвалена остаточно. Як тільки три вищезгадані партії зрештою підтримають угоду про коаліцію, уряд вважатиметься сформованим, що сторони засвідчать підписанням документа.

У середу Олаф Шольц буде приведений до присяги як наступник Меркель.

Імена 9 міністрів від "Зелених" та ВД відомі, а соціал-демократи мають вказати ще сім представників сьогодні.

Меркель пішла з посади під панк-рок

Минулого тижня на честь залишення посади канцлера Ангелою Меркель у Берліні відбулися урочисті проводи. Цікаво, що канцлерка вирішила піти з посади під пак-рок: поряд із гімном "Großer Gott, wir loben Dich" оркестр Бундесверу виконав також композицію "Für mich soll's rote Rosen" ("Для мене проллється дощ із червоних троянд") актриси та співачки Гільдегард Кнеф та шлягер 1970-х років "Du hast den Farbfilm vergessen" ("Ти забув кольорову плівку"). Авторкою цієї пісні є відома панк-рок співачка Нін Гаген.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?