Вимагають 7 млрд дол. Google звинуватили у порушенні патентів на ШІ-технології
Категорія
Технології
Дата публікації

Вимагають 7 млрд дол. Google звинуватили у порушенні патентів на ШІ-технології

Google
Джерело:  Reuters

Компанія Google постане перед судом у Бостоні, США, за звинуваченнями в тому, що вона порушила патентні права Singular Computing на технології для підтримки штучного інтелекту.

Google постане перед судом через ШІ-технології

Компанія Singular Computing, заснована інформатиком із Массачусетсу Джозефом Бейтсом, стверджує, що Google скопіював його технологію та використав її для підтримки функцій штучного інтелекту в Google Search, Gmail, Google Translate та інших службах Google.

У судовій заяві сказано, що Singular вимагала до 7 мільярдів доларів грошової компенсації. Це вдвічі перевищує найбільшу компенсацію за порушення патентних прав в історії США.

За даними Reuters, очікується, що суд триватиме два-три тижні.

У скарзі Singular у 2019 році йдеться, що Бейтс ділився своїми інноваціями в області комп’ютерної обробки з Google між 2010 і 2014 роками.

Відповідь Google на звинувачення

Представник Google Хосе Кастанеда назвав патенти Singular "сумнівними" і сказав, що Google розробляв свої процесори "незалежно протягом багатьох років".

Ми з нетерпінням чекаємо на те, щоб вияснити це в суді, — сказав Кастанеда.

У 2016 році компанія Google представила свої процесори для роботи ШІ, який використовується для розпізнавання мовлення, генерації контенту, рекомендацій реклами та інших функцій. Singular заявила, що версії 2 і 3 модулів, представлені в 2017 і 2018 роках, порушують її патентні права.

У грудні Google заявила суду, що її процесори працюють інакше, ніж запатентована технологія Singular, і що патенти недійсні.

Інженери Google мали змішані почуття щодо цієї технології, і компанія врешті відмовилася від неї, прямо сказавши доктору Бейтсу, що його ідея не підходить для типу програм, які Google розробляє, — йдеться в заяві Google у судовому поданні.

Також суд у США заслухає аргументи щодо визнання патентів Singular недійсними в окремій справі, яку Google оскаржив у Бюро патентів і торгових марок США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?