Він був злочинцем: міністр оборони Литви Анушаускас відреагував на смерть Горбачова
Категорія
Політика
Дата публікації

Він був злочинцем: міністр оборони Литви Анушаускас відреагував на смерть Горбачова

Він був злочинцем: міністр оборони Литви Анушаускас відреагував на смерть Горбачова
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони Литви Арвідас Анушаускас публічно нагадав міжнародній спільноті про те, що останній президент Радянського союзу Михайло Горбачов, який помер 30 серпня, був злочинцем, який віддав наказ про жорстоке придушення мирних протестів у Вільнюсі та інших місцях.

Джерело:  Delfi

Міністр оборони Литви Анушаускас прокоментував смерть Горбачова

Він був злочинцем, який наказав про жорстоке придушення мирних протестів у Вільнюсі, Тбілісі, Алмати, Баку та інших містах. Покаяння не було. Такі спогади, хоча про мертвих говорять або добре, або ніяк. Ну, не цього разу. Єдиний плюс у тому, що він підписав капітуляцію Радянського союзу, - наголосив литовський міністр.

Що важливо знати про Михайла Горбачова

Останній президент СРСР Михайло Горбачов помер 30 серпня на 92-му році життя внаслідок тяжкої хвороби.

Він був Генеральним секретарем Комуністичної партії Радянського Союзу з 1985 до 1991 року.

Західні лідери доволі часто називають його людиною, яка сприяла потеплінню відносин між СРСР і США, його заслугою вважаються і розпочаті демократичні реформи.

Проте, що важливо розуміти, він не зробив більш рішучої модернізації застійної державної економіки і зберігав суворий контроль над політичним ладом, і в Литві його пам'ятатимуть як того, хто силою пригнічував прагнення країни до незалежності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?