Виробник шампанського Moёt відреагував на неочікуване рішення Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Виробник шампанського Moёt відреагував на неочікуване рішення Путіна

Виробник шампанського Moёt відреагував на неочікуване рішення Путіна
Джерело:  online.ua

Ввечері 4 липня офіційно стало відомо, що відома французька компанія LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) все-таки погодилася виконувати на російському ринку рішення, підписане очільником Кремля Володимиром Путіним, яке всупереч європейським правилам забороняє називати "шампанським" продукцію, вироблену в Шампані.

Джерело: заява LVMH, яку опублікувала інформаційна агенція  Bloomberg

Виробник шампанського Moёt погодився виконувати рішення Путіна

З метою відновлення постачання продукції на російський ринок, компанія вирішила все-таки змінити оформлення пляшок, які надходять до РФ, назвавши "ігристим" вином вироблене нею шампанське.

"LVMH, що відома своїми лакшері-товарам та орієнтується на ринки, де така продукція особливо затребувана, визнала, що останні законодавчі зміни у РФ призвели до "дуже тимчасового призупинення постачань" до Росії. Після внесення змін логістичний ланцюжок має відновитися", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 2 липня російський глава Володимир Путін підписав указ, який дозволив використання назви "шампанське" лише щодо вироблених у Росії вин та зобов'язав виробників шампанських вин з французького регіону Шампань перейменувати їх продукцію в "ігристе вино". Ще тоді Moet Hennessy, що виробляє продукцію ТМ Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot та інших зупинив постачання до Росії.

Що важливо розуміти, на території Європейського Союзу, у переважній більшості країн європейського континенту, включно з Україною, діє протилежне правило – "шампанським" можна називати лише продукцію вироблену в Шампані, оскільки це вважається захищеною географічною назвою.

Варто звернути увагу на те, що цю вимогу у Європі досі не визнавали лише Росія та Білорусь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?