Віртуальна подорож на орбіту Землі. NASA опублікувало унікальне відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Віртуальна подорож на орбіту Землі. NASA опублікувало унікальне відео

Віртуальна подорож на орбіту Землі. NASA опублікувало унікальне відео
Джерело:  online.ua

NASA опублікувало унікальне відео у якості 4K, на якому видно обертання МКС навколо Землі. Спостерігати за нашою планетою з космосу можуть усі охочий.

Джерело: NASA

Відео дозволяє уявити себе космонавтом

Ролик триває майже годину, а на тлі звучить спокійна музика.

Його кадри зняті під час двох експедицій Міжнародної космічної станції між березнем 2022 і 2023 років на висоті понад 400 кілометрів над Землею.

Відео дозволить віртуально побувати на орбіті Землі та відчути себе членом космічної місії, — зазначили у NASA.

NASA показало залишки зірки після її смерті

Космічний телескоп Джеймса Вебба зробив фото залишків наднової зірки Кассіопеї A, які були утворені вибухом 340 років тому.

Кассіопея A (Cas A) — наймолодший відомий залишок вибуху масивної зірки в нашій галактиці, що робить його унікальною можливістю дізнатися докладніше про те, як виникають такі наднові.

Залишок зірки розташований приблизно за 11 тис світлових років від Землі в сузір’ї Кассіопеї. Він охоплює приблизно 10 світлових років.

Cas A — це наша найкраща можливість подивитися на поле уламків зірки, що вибухнула, і провести свого роду розтин зірок, щоб зрозуміти, який тип зірки був там перед цим і як ця зірка вибухнула, — сказав Денні Мілісавлевич, головний дослідник програми, яка зафіксувала ці спостереження.

Яскраві кольори нового зображення Cas A містять велику кількість наукової інформації, яку команда тільки починає досліджувати.

Фото - NASA, ESA, CSA, DD Milisavljevic (Purdue), T. Temim (Princeton), I. De Looze (Ghent University)

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?