Військові Ірану захопили танкер з нафтою в Оманській затоці
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові Ірану захопили танкер з нафтою в Оманській затоці

Військові Ірану захопили танкер з нафтою в Оманській затоці
Джерело:  online.ua

Військовослужбовці ВМС Ірану захопили нафтовий танкер в Оманській затоці, який пересувався під прапором Маршаллових островів.

Джерело:  Associated Press

Що відомо про захоплення іранськими військовими танкера з нафтою

За інформацією ВМС США, на яку посилаються автори матеріалу видання, судно було опізнане як Advantage Sweet.

Відповідно до інформації із супутників, в четвер о у другій половині дня судно знаходилось в Оманській затоці на північ від столиці Оману, Маската.

Зазначається, що судно прямувало з Кувейту до порту Х'юстон у штаті Техас.

Однак вийшовши у міжнародні води судно раптово почало подавати сигнали лиха.

Дії Ірану суперечать міжнародному праву і підривають регіональну безпеку і стабільність. Іран повинен негайно звільнити нафтовий танкер, - заявляють представники 5-го флоту ВМС США.

Що відомо про реакцію США на інцидент із захоплення танкера

Представники США спочатку заявили про захоплення танкера бійцями воєнізованої Революційної гвардії Ірану, але потім уточнили, що це були підрозділи військово-морських сил.

За інформацією іранського держагентства IRNA, захоплення було проведено після зіткнення іранського судна із невідомим кораблем у Перській затоці минулої ночі.

В результаті цього нібито кілька членів іранського екіпажу зникли безвісти і отримали поранення.

Судно Advantage Sweet було в Перській затоці в середу, але його поведінка не була звичайною, оскільки воно проходило через Ормузьку протоку, через яку проходить п'ята частина всієї нафти, що продається. Іран робив звинувачення в інших захопленнях, які згодом розпалися, оскільки стало зрозуміло, що Тегеран намагався використати це захоплення як козир у переговорах з іноземними державами, - йдеться у матеріалі видання.

Зокрема 5-й флот відзначив, що іранське захоплення судна стало щонайменше п'ятим захопленим комерційним судном за останні два роки.

Постійне переслідування Іраном суден і втручання в права судноплавства в регіональних водах є загрозою морській безпеці і світовій економіці, - зазначають у військовому відомстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?