Військові М'янми винищити ціле село. Серед загиблих — жінки та діти
Категорія
Події
Дата публікації

Військові М'янми винищити ціле село. Серед загиблих — жінки та діти

Військові М'янми винищити ціле село. Серед загиблих — жінки та діти
Джерело:  online.ua

Урядові війська М'янми схопили жителів села Мо Со у провінції Кайя, серед яких були жінки та діти, розстріляли понад 30 людей і спалили тіла.

Джерело: AP

Наслідки різдвяної різанини в селі, де біженці ховалися від армійського наступу, поширилися в соціальних мережах у країні, що викликало обурення проти військових, які прийшли до влади в лютому.

Двоє членів міжнародної гуманітарної групи Save the Children зникли безвісти під час цієї події.

Неможливо перевірити рахунок жертв точно, але, судячи з повідомлень AP, на знімках обгорілі тіла понад 30 людей у трьох згорілих автомобілях.

Житель села, який сказав, що прибув на місце події, розповів, що жертви втекли від бойових дій між збройними групами опору та армією М’янми поблизу села Кой Нган, яке знаходиться неподалік від Мо Со, у п’ятницю. За його словами, вони були вбиті після арешту військовими, коли вони прямували до таборів біженців у західній частині містечка.

В Організації Save the Children сказали, що двоє співробітників компанії, які їхали додому на свята після проведення гуманітарної допомоги в сусідній громаді, були «захоплені інцидентом і вважаються зниклими безвісти».

Ми маємо підтвердження того, що їхній приватний автомобіль був атакований і згорів, – додали у повідомленні групи.

Уряд не прокоментував ці звинувачення, але в повідомленні державної щоденної газети Myanma Alinn в суботу йдеться, що бої біля Мо Со почалися в п’ятницю, коли члени етнічних партизанських загонів, відомих як Національна прогресивна партія Каренні, і противники військових їздили на «підозрілих» транспортних засобах і нападали на сили безпеки, відмовившись зупинитися.

У повідомленні газети сказано, що серед них є нові члени, які збиралися відвідати навчання для боротьби з армією, і що сім транспортних засобів, на яких вони їхали, були знищені в результаті пожежі. Більше подробиць про вбивства не повідомляють.

Свідок, який розмовляв з AP, повідомив, що останки згоріли до невпізнання, а дитячий та жіночий одяг було знайдено разом із медикаментами та продуктами харчування.

Тіла були зв’язані мотузками перед тим, їх як підпалили, – сказав свідок, який сказав на умовах анонімності, оскільки боявся за свою безпеку.

Він не бачив моменту, коли вони були вбиті, але сказав, що вважає, що деякі з них були жителями села Мо Со. Він заперечував, що полонені були членами місцевих ополченців.

Незалежні ЗМІ М’янми повідомили в п’ятницю, що 10 жителів села Мо Со, включаючи дітей, були заарештовані армією, а четверо членів місцевих воєнізованих сил прикордонної охорони, які пішли на переговори про їх звільнення, були зв’язані та кожного вбили пострілом в голову.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?