Військові М'янми закатували десятки цивільних цього літа — BBC
Категорія
Події
Дата публікації

Військові М'янми закатували десятки цивільних цього літа — BBC

Військові М'янми закатували десятки цивільних цього літа — BBC
Джерело:  online.ua

Військові М'янми здійснили серію масових вбивств мирних жителів цього липня, загинули щонайменше 40 людей. На відеозаписах і зображеннях інцидентів видно, що більшість убитих були піддані тортурам і поховані в неглибоких могилах.

Джерело: розслідування ВВС

Вбивства відбулися в липні в чотири заходи в містечку Кані - опозиційному оплотові в районі Сагаінг в Центральній М'янмі. Очевидці та вціліли розповідали, що солдати, деяким лише 17 років, зібрали жителів села, перш ніж відокремити чоловіків і вбити їх.

Збройні сили зіткнулися з опором цивільного населення після того, як вони захопили контроль над країною в результаті лютневого перевороту, скинувши демократично обраний уряд на чолі з Аун Сан Су Чі.

BBC поспілкувалася з 11 свідками в Кані та порівняла їхні свідчення з записами мобільних телефонів і фотографіями, зібраними британською неурядовою організацією Myanmar Witness, яка розслідує порушення прав людини в країні.

 Деяким військовим не виповнилось і 18 років

Найбільш масове вбивство відбулося в селі Інь, де щонайменше 14 чоловіків були закатовані або побиті до смерті, а їхні тіла кинуті в лісисту балку.

Свідки в Інь, імена яких не розкривають, щоб захистити їхню особистість, розповіли ВВС, що чоловіків зв'язали мотузками і побили, перш ніж їх убили.

Ми не могли витерпіти дивитися на це, тому опустили голови і плакали. Ми благали їх не робити цього. Їм було байдуже. Вони питали жінок: «Чи є серед них ваші чоловіки? Якщо є, проведіть свої останні обряди.

— сказала одна жінка, у якої вбили брата, племінника і шурина.

Чоловік, якому вдалося втекти від вбивств, сказав, що солдати катували чоловіків за кілька годин, перш ніж вони померли.

Їх зв’язували, били камінням та прикладами рушниць і катували цілий день,

– розповідає вціліла.

Свідки розповідають, що військовослужбовці подекуди були зовсім юними, попри те, не менш жорстокими, ніж їхні старші спільники.

Деякі солдати виглядали молодими, можливо, років 17 чи 18, але деякі були дійсно старими. З ними була також жінка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?