Військові РФ та "влада" думають над варіантом виходу з Криму — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ та "влада" думають над варіантом виходу з Криму — Гуменюк

Військові РФ та "влада" думають над варіантом виходу з Криму — Гуменюк
Джерело:  online.ua

Російські війська та окупаційна влада Криму вже думають над тим, як покинути тимчасово окупований півострів.

Джерело: Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

Окупанти готуються тікати з Криму

Начальниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк зазначила, що російські військові та окупаційна влада в окупованому Криму роздумує над варіантами втечі з півострова.

Вони продовжують пакувати речі, усвідомлювати тривожність своєї ситуації та, в принципі, вивчають карту руху, карту доріг, можливі варіанти виходу, пересування за «поребрик». Оскільки із Криму теж потрібно зуміти вибратися, - сказала вона.

За її словами, основним шляхом виїзду з Криму є незаконно збудований міст через Керченську протоку. Проте Гуменюк додала, що «міст боїться шторму».

Крім того, вони використовують поромну переправу і поки що сподіваються, що частково зможуть проїхати тимчасово окупованою материковою частиною України. Але щоразу їм все тривожніше, як вони люблять говорити, і намагаються шукати альтернативні способи. Їх не так багато, бо ті окопи, які вони накопали вздовж узбережжя, «зуби дракона», таке враження, що націлені, щоб утримати їх на півострові, щоб не так швидко одразу тікали, - сказала вона.

Що відбувається у Криму

18 травня в Криму повідомили про підрив залізничного полотна в районі Бахчисараю. З рейок зійшли 5 вагонів з зерном.

Через це рух між Сімферополем та Севастополем, де базується Чорноморський флот, було припинено.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов сказав, по "тих самих коліях перевозять, напевно, і інші речі, але зокрема зброю, БК, бронетехніку і всі інші засоби, які використовуються для загарбницької війни проти України".

Тому цілком природно, що ці колії не витримали, стомились і тепер на деякий час не функціонують. Можемо констатувати, що нормальна інфраструктура запрацює тоді, коли Крим повернеться до України, поки там російські терористи спокою там не буде, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?