Військові РФ викрали гендиректора Запорізької АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ викрали гендиректора Запорізької АЕС

Військові РФ викрали гендиректора Запорізької АЕС
Джерело:  online.ua

Військові кремлівської армії затримали та вивезли в невідомому напрямку гендиректора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. 

Джерело: Telegram-канал голови "Енергоатому" Петра Котіна

Що відомо про обставини викрадення Мурашова 

Котін повідомив, що один з патрулів кремлівських військових по дорозі від ЗАЕС у напрямку Енергодара зупинив автівку із гендиректором станції.

При цьому Мурашова насильно затримали  і із зав'язаними очима відвезли у невідомому напрямку.

Генеральний директор ЗАЕС є ліцензованою особою - він несе головну та виняткову відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції, - зазначає Котін.

Він закликав негайно звільнити керівника станції та повернути його до виконання служби на АЕС.

Особливо звертаюся до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника ВАО АЕС Тому Мітчеллу із закликом залучити всі можливі заходи щодо термінового звільнення Ігоря Мурашова з полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов'язків, - наголошує керівник "Енергоатому".

Між тим представник України у міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк зазначив, що кремлівські окупанти змушують  українських працівників ЗАЕС підписувати контракти з "Росатомом", аби далі на ній працювати.

На засіданні МАГАТЕ у четвер він заявив, що "Росатом" направив більше своїх представників до ЗАЕС, щоб забезпечити "зміну власника" після незаконної анексії території Росією.

Ці представники "Росатому" заявили, що на той момент Запорізька атомна електростанція буде належати "Росатому" і тому протягом двох тижнів всі працівники повинні написати заяву на перехід до "Росатому, - наголосив Цимбалюк.

Наразі всі реактори Запорізької АЕС зупинені, а охолодження забезпечується за рахунок підключення до української електромережі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?