Військові злочинної армії РФ обстрілюють Херсон без жодної військової мети — ОК Південь
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові злочинної армії РФ обстрілюють Херсон без жодної військової мети — ОК Південь

Військові злочинної армії РФ обстрілюють Херсон без жодної військової мети — ОК Південь
Джерело:  online.ua

За словами керівника пресцентру Сил оборони півдня України на Таврійському напрямку Євгена Єріна, злочинна армія РФ жорстко обстрілює Херсон та звільнені території регіону, не маючі ніякої військової мети, а просто прагнучі сіяти терор та паніку.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про обстріли Херсона та ситуацію на півдні України 

Єрін зазначив, що ситуація у зонах бойових дій на Херсонщині залишається стабільно складною.

Злочинна армія РФ постійно обстрілює цивільну та критичну інфраструктуру регіону, намагаючись зірвати процес відновлення області.

Однак наразі окупаційна армія РФ не проводить активних дій на Херсонщині та зайнята будівництвом та посиленням ліній оборони.

Окупанти укріплюють свої оборонні рубежі, створюють мінні загородження, також відбуваються певні перегрупування, передислокація військ, час від часу ворог змінює свої позиції, - зазначаэ речник ОК "Південь" на Таврійському напрямку.

Єрін підкреслив, що обстріли Херсона не мають військової мети для окупантів.

Це психологічний тиск не тільки на херсонців, а й на тих людей, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях і які чекають на повернення української влади і мають проукраїнську позицію. Ворог так хоче показати: "Дивіться, що відбулося з Херсоном, це буде і з вами, якщо сюди прийдуть ЗСУ, - зазначає військовий.

Він також зазначив, що найбільше від російських обстрілів потерпають населені пункти, які знаходяться на узбережжі Дніпра. Це селища поблизу Херсона та трохи північніше від нього.

У той же час речниця Об'єднаного координаційного прес-центру ОК "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що українські військові продовжують бойову роботу щодо звільнення Кінбурнської коси.

Однак, за словами речниці ОК "Південь", звільнення коси ускладнюється несприятливими погодними умовами.

Військові окупаційної російської армії продовжують обстрілювати території Херсонщини з Кінбурнської коси, але постійно натикаються на ефективну контрбатарейну боротьбу українських військових.

Оперативна ситуація полягає в тому, що ворог час від часу виїжджає на позиції, звідки проводить обстріли протилежного берега, але залишатися йому там постійно заважає наша контрбатарейна робота. І саме тому ця робота ще не закінчена, оскільки складні погодні умови… Тому очаківцям і мешканцям Куцурубськохї громади треба бути дуже уважними і дослухатися до сигналів повітряної тривоги, - наголосила Гуменюк.

За її словами, Кінбурнська коса географічно має значні особливості ландшафту. Оскільки це намив в більшості піщаний, тому населені пункти там - це "місця, де ворогу більш менш зручно розташовуватися.

Саме тому вони намагаються ці населені пункти використовувати як пункти свого базування. Ми все ж таки продовжуємо свою роботу, і вона ускладнена тим, що ми не маємо абсолютної інформації про наявність там мирних мешканців, хоча знаємо, що окупанти намагалися їх вивезти, - зазначила Гуменюк.

Вона підкреслила, знаходитися на косі постійно окупанти не можуть, тому що українські бійці постійно працюють по них у відповідь.

І вони тільки можуть час від часу підтягувати озброєння для проведення бойової роботи і негайно ретируютсья на Лівобережжя, з яким суходолом поєднана Кінбурнська коса, - наголосила речниця ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?