Військового РФ судитимуть за катування мирних мешканців Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Військового РФ судитимуть за катування мирних мешканців Херсонщини

Військового РФ судитимуть за катування мирних мешканців Херсонщини
Джерело:  online.ua

Військовослужбовець ЗС РФ разом зі своїми спільниками обвинувачений в порушенні законів та звичаїв війни. Він знущався та катував патріотично налаштованих херсонців.

Джерело: Офіс Генпрокурора

Військового РФ судитимуть за катування цивільних

За повідомленням Офісу Генпрокурора, в Одеській обласній прокуратурі скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Повідомляється, що російський військовослужбовець з початку окупації Херсонської області був призначений “комендантом-начальником гарнізону”, який дислокувався у смт Лазурне.

Він “опікувався” Лазурним, Приморським, Круглоозеркою, Залізним Портом та територією Чорноморського біосферного заповідника.

Повідомляється, що обвинувачений особисто брав участь у затриманні і катуванні місцевих мешканців із проукраїнською позицією, крім того незаконно захоплював нерухомість.

Він разом зі спільниками разом затримали очільника однієї з селищних рад Скадовського району.

Його тримали у підвалі пансіонату, систематично чинили насильницькі дії, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту. Робили це з метою отримання інформації щодо інших проукраїнських активістів та схилення до співпраці.

Росіяни вивозять жителів окупованих територій до катівень

У Центрі національного спротиву повідомили про репресії та викрадення мешканців тимчасово захоплених районів Запорізької області. Людей вивозять до катівень без пояснення причин, родичам про місцезнаходження не повідомляють.

Незважаючи на те, що регіон було захоплено понад рік тому і росіяни навіть провели "референдум" про приєднання цих територій, окупаційна влада продовжує здійснювати репресії проти місцевого населення.

Ці репресивні заходи створюють серйозні перешкоди для людей, які проживають в окупованих територіях та їх близьких, порушують їх права та свободи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?