Вкиди про Соледар, нові темники Кремля та безмандатний Медведчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Вкиди про Соледар, нові темники Кремля та безмандатний Медведчук

Вкиди про Соледар, нові темники Кремля та безмандатний Медведчук
Джерело:  online.ua

У новинах з Іваном Гриневичем дивіться про дезу щодо Соледару, нові темники Кремля для висвітлення війни та як Медведчука і Ко позбавили мандатів.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Сьогодні, п’ятниця 13 січня. І ми маємо красиві цифри від Генштабу про втрати ворога — ще +740 пакетів знайшли своїх власників і будуть незабаром відправлені до пекла.

Дезінформація російських пропагандистів щодо ситуації у Соледарі

Центр протидії дезінформації спільно з Генштабом ЗСУ попередили про ворожу дезінформацію щодо ситуації у Соледарі.

Пропагандисти активно намагаються навести інформаційного шуму, а саме «замилюють» реальну ситуацію великою кількістю фейків.

Однак, заяви про Соледар — це ніщо інше, ніж псування повітря. За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, бої за Соледар на Донеччині, попри твердження росіян про захоплення міста, продовжуються.

Ігнорувати "Вагнера" та звеличувати Шойгу: в РФ підготували нові темники для пропагандистів 

У РФ підготували загальні рекомендації щодо висвітлення війни проти України для пропагандистів. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Військове командування РФ створило спеціальний документ, в якому прописано, як кремлівським пропагандистам треба висвітлювати події війни проти України.

ГУР виклали загальний зміст документу, де акцент робиться на відслідковуванні та цитуванні публікацій в іноземних ЗМІ про успіхи збройних сил РФ та невдачі наших ЗСУ. Особливу увагу пропонується зосередити на заявах західних і українських політиків, які можна інтерпретувати в подібному ключі.

У ГУР зазначили, що цей темник свідчить про кардинальну зміну акцентів щодо висвітлення перебігу подій у війні Росії проти України, а також загострення політичної боротьби в середині країни-агресорки.

Весна — найкращий період для оновлення руху для всіх сторін

Такі дії кремля можуть сигналізувати про спробу повторного наступу росіян навесні. Про це заявив Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю для ВВС.

Міністр вважає, що Росія може намагатися зібрати "сили, боєприпаси і зброю" для наступу з районів, які вона вже окупувала на півдні і сході аби зробити спробу прориву навесні цього року.

Весна - найкращий період для того, щоб оновити рух для всіх сторін… Ми розуміємо, що вони будуть готові почати і, звичайно, ми повинні бути готові почати, — прокоментував ситуацію Резніков.

Західні партнери готують ЗСУ до масштабного контрнаступу навесні — NYT

Західні партнери допомагають Україні підготуватись та спланувати масштабний контрнаступ навесні цього року та також бути готовими до наступу окупаційної армії РФ.

Про це повідомляє американське видання New York Times. За їх словами Захід добре розуміє ймовірність нового наступу Росії у річницю війни або навесні.

Видання припускає, що можливість передачі Україні західних танків тепер дуже реальна, оскільки ЗСУ досягли значних успіхів на полі бою.

За словами експерта з питань оборони Камілли Гранд, наміри Кремля мобілізувати ще сотні тисяч росіян частково підштовхнули Захід до дебатів про танки, "щоб дати можливість українським силам досягти значного прогресу вже зараз".

Рада позбавила мандатів Медведчука та ще чотирьох проросійських депутатів

13 січня Верховна Рада позбавила депутатських мандатів п’ятьох проросійських депутатів — Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна і Андрія Аксьонова.

Нагадаємо, що 10 січня президент Володимир Зеленський своїм указом позбавив громадянства чотирьох депутатів Верховної Ради: Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Деркача.

Це було зроблено на підставі матеріалів СБУ. Усіх чотирьох підозрюють у держзраді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?