Влада Британії зафіксувала зростання ризиків початку ядерної війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Британії зафіксувала зростання ризиків початку ядерної війни

Влада Британії зафіксувала зростання ризиків початку ядерної війни
Джерело:  online.ua

На переконання радника з національної безпеки Великої Британії Стівена Лавгроув, країни Заходу ризикують вступити в ядерний конфлікт з Китаєм або Росією через "розрив комунікації" з цими двома країнами.

Джерело: "Європейська правда"

У Британії заговорили про зростання ризиків початку ядерної війни

Британський чиновник звертає увагу на те, що ерозія тіньових каналів комунікації спровокувала зростання ймовірності випадкового переростання у війну.

Він таокж наголосив, що саме погіршення комунікації з КНР та РФ створило вищий ризик "швидкої ескалації до стратегічного конфлікту".

Два монолітні блоки часів холодної війни — СРСР і НАТО — хоча й не без тривожних ударів — змогли досягти спільного розуміння доктрини, яке сьогодні відсутнє. Доктрина непрозора в Москві та Пекіні, не кажучи вже про Пхеньян чи Тегеран. Під час холодної війни ми виграли від низки переговорів і діалогів, які покращили наше розуміння радянської доктрини та можливостей, і навпаки. Це дало нам обом вищий рівень впевненості, що ми не прорахуємося щодо ядерної війни, - озвучив свою думку з цього приводу Стівен Лавгроув.

За його словами, офіційний Лондон рішуче підтримує запропоновані американським лідером Джо Байденом перемовини з КНР, оскільки вважає є це необіхдним кроком.

Стівен Лавгроув (фото - rnbo.gov.ua)

Однак британський чиновник закликав також не забувати про ризики технологічного прогресу Китаю.

У нас є чіткі занепокоєння щодо програми ядерної модернізації Китаю, яка збільшить як кількість, так і типи систем ядерної зброї в його арсеналі, — заявив радник з національної безпеки Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?