Влада Іраку наполягає на деполітизації проблеми мігрантів у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Іраку наполягає на деполітизації проблеми мігрантів у Білорусі

Влада Іраку наполягає на деполітизації проблеми мігрантів у Білорусі
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Іраку Фуад Хусейн вимагає вивести питання іракських мігрантів на кордоні Білорусі та країн ЄС з-під політизації.

Джерело: INA

У заяві Міністерства закордонних справ, отриманій Іракським інформаційним агентством (INA), йдетьсяпро те, що Хусейн зустрівся з міністром закордонних справ Греції Нікосом Дендіасом у столиці Бахрейну і однією з тем їхньої розмови були іракські мігранти в Білорусі, і зусилля уряду щодо надання їм підтримки та допомоги.

“Також говорили про повернення їх шляхом добровільних зворотних поїздок до Багдаду. Глава МЗС Іраку наголосив на необхідності деполітизації цього гуманітарного питання» - йдеться у повідомленні агентства.

Нагадаємо, 18 листопада іракський літак авіакомпанії Iraqi Airways з мігрантами, які покинули намір потрапити до ЄС після невдалих спроб на кордоні та жорсткої відповіді польських прикордонників, прибув з Мінська в Ербілі. Зазначимо, польські прикордонники неодноразово застосовували проти мігрантів водомети, сльозогінний газ, а самим мігрантам доводилось проводити ночі в холодних осінніх лісах неподалік від кордону.

На борту літака перебували близько 430 пасажирів, які вирішили повернутися на батьківщину з району на польсько-білоруському кордоні.

Економічний тиск ЄС на авіакомпанії 

Іракці, особливо курди, складають значну частину з приблизно з 4 тисяч мігрантів, які зараз очікують у холодних білоруських лісах і намагаються потрапити до Литви, Латвії та Польщі.

Зі свого боку, в ЄС висловлюють сподівання що економічний тиск на авіакомпанії з метою зрештою перестати доставляти мігрантів до столиці Білорусі, призведе врешті-решт до певного зменшення кризи.

Деякі авіакомпанії на тлі можливості запровадження щодо них економічних санкцй вирішили все-таки припинити польоти до Мінська для більшості пасажирів з Іраку та Сирії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?