Влада Китаю кинула новий виклик США після потужних санкцій
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Китаю кинула новий виклик США після потужних санкцій

Влада Китаю кинула новий виклик США після потужних санкцій
Джерело:  online.ua

Влада Китаю офіційно заявила про введення санкцій проти декількох осіб та організацій із США - вони стали реакцією на американські санкції щодо китайських посадовців у Гонконгу.

Джерела:  BBC  та  DPA

Китай ввів нові санкції проти США: що відомо

Міністерство закордонних справ Китаю звернуло увагу на те, що останні санкції американської влади "безпідставно завдають удару по бізнес-середовищу Гонконгу" та "кричуще порушують міжнародне право та базові норми у міжнародних відносинах".

Варто зазначити, що у списку опинився колишній очільник Міністерства торгівлі США Вільбур Росс, керівник Комісії огляду економічних та безпекових питань у відносинах США і Китаю (USCC), також Керолін Бартолом’ю з неурядової організації Демократична рада Гонконгу та Софі Річардсон, керівниця китайського напрямку правозахисної організації Human Rights Watch. Деталі санкцій не уточнюють.

"Росс, який був міністром за адміністрації Трампа, розширив перелік китайських компаній, яким заборонено співпрацювати з американськими фірмами без ліцензування, включивши туди у тому числі телекомунікаційних гігантів Huawei та ZTE. Контрсанкції запровадили за лічені дні до запланованого візиту до Китаю заступниці держсекретаря Венді Шерман. Її візит буде візитом найвищого рівня з часу початку роботи адміністрації Байдена", - йдеться в повідомленні іноземних ЗМІ.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно команда американського лідера Джо Байдена ввела потужній санкції проти семи китайських посадовців у Гонконгу у відповідь на придушення демократії та руйнування принципу "одна країна - дві системи.

Окрім того, Білий дім попередив, що мати справу з компаніями у Гонконгу стає ризиковано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?