Влада РФ накинулася зі звинуваченнями на США на тлі нового скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада РФ накинулася зі звинуваченнями на США на тлі нового скандалу

Влада РФ накинулася зі звинуваченнями на США на тлі нового скандалу
Джерело:  online.ua

Між Росією та США спалахнув новий гучний дипломатичний скандал. Так, 14 вересня Міністерство закордонних справ РФ заявило американській пані послу США Лінн Трейсі про оголошення в країні-агресорці персонами нон грата першого й другого секретаря американського посольства через нібито "причетність до збору таємних даних".

Джерело: росЗМІ

РФ висилає двох американських дипломатів: відома причина

Як заявили російські дипломати, рішення про вислання стосується першого секретаря посольства США в Москві Джеффрі Сілліна й другого секретаря посольства Девіда Бернстайна.

Окрім того, наголошується, що їх зобов’язали виїхати з території Росії протягом 7-ми днів.

Зазначені особи вели незаконну діяльність, підтримуючи зв'язок з обвинуваченим у "конфіденційному співробітництві" з іноземною державою російським громадянином Робертом Шоновим, якому за матеріальну винагороду давали завдання, що мали на меті завдати шкоди національній безпеці Російської Федерації, - йдеться в МЗС РФ.

Не можна також не згадати про те, що прізвища згаданих двох американських дипломатів фігурують у розслідуванні російської Федеральної служби безпеки щодо росіянина Роберта Шонова – колишнього співробітника генерального консульства США у Владивостоку, затриманого у серпні 2023 року.

Що відомо про дипломатичний скандал між Росією та Молдовою

Як уже згадувалося раніше, 14 серпня офіційно стало відомо, що влада Молдови вислала 45 російських дипломатів через підозру у шпіонажі.

Ми погодилися з необхідністю обмежити кількість акредитованих дипломатів з Росії, щоб було менше людей, які намагаються дестабілізувати Республіку Молдова, — заявив міністр закордонних справ Ніку Попеску на засіданні уряду.

Реагуючи на рішення офіційного Кишинева речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що воно «не залишиться без відповіді», а також назвала його «ще одним кроком у руйнуванні двосторонніх відносин» між країнами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?