Водолаз з Ізраїлю виявив тисячолітній меч хрестоносця
Категорія
Культура
Дата публікації

Водолаз з Ізраїлю виявив тисячолітній меч хрестоносця

Водолаз з Ізраїлю виявив тисячолітній меч хрестоносця
Джерело:  online.ua

Меч, лезо якого становить три фути (приблизно один метр) в довжину, повністю покрито коралами і раковинами, але, за даними Відомства старожитностей Ізраїлю (AIA), він знаходиться «в ідеальному стані». У заяві відомства йдеться, що меч, виявлений в морі водолазом біля узбережжя Ізраїлю, може бути віком 900 років і він належав лицареві-хрестоносцю.

Джерело: Le Monde

Шломі Кацин, ізраїльський водолаз, виявив його в суботу, 16 жовтня, біля узбережжя Кесарії (на північному заході країни). Довжина меча становить один метр з 30-сантиметровою руків'ям, він повністю покритий коралами і черепашками, але «в ідеальному стані», згідно AIA.

Цей меч - "рідкісна і чудова знахідка, яка, схоже, належала лицареві-хрестоносцю", - йдеться в заяві офіційної особи AIA Ніра Дістельфельда.

 «Дивно бачити такий об'єкт, який переносить нас на дев'ятсот років в минуле, в іншу епоху, з лицарями, обладунками і мечами», - додав він.

Об'єкт був знайдений в районі, де підводні течії регулярно переміщають пісок, що і привело до відкриття, сказав Кобі Шарвіт, керівник відділу підводної археології Управління старовини.

За словами директора AIA Елі Ескосідо, переданий до Департаменту національних скарбів меч буде виставлений на загальний огляд після очищення і аналізу.

З історії Відомства старожитностей Ізраїлю

Після Шестиденної війни між Ізраїлем, з одного боку, і Єгиптом, Сирією, Йорданією, Іраком та Алжиром з другого, Музей Рокфеллера знову опинився на території Держави Ізраїль. Тоді вдалося об'єднати археологічні архіви департаменту старожитностей і музеїв Ізраїлю з архівами, які зберігалися у приміщенні музею Рокфеллера.

Наприкінці війни Ізраїль встановив контроль над Синайським півостровом, Сектором Гази, Західним берегом річки Йордан, Східним Єрусалимом та Голанськими висотами. Наслідки війни досі визначають політичну ситуацію в регіоні.

Зазначимо, 1990 року Управління старожитностей Ізраїлю було офіційно засновано в підпорядкуванні міністерства освіти. Ініціатива створення Управління старожитностей Ізраїлю належить генералові (у відставці) Аміру Дрорі, який став його засновником і першим директором, а також отримала благословення і підтримку міністра освіти і п'ятого президента Ізраїлю Іцхака Навона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?