Воллес підтвердив намір піти з посади міністра оборони Британії та політики загалом
Категорія
Світ
Дата публікації

Воллес підтвердив намір піти з посади міністра оборони Британії та політики загалом

Воллес підтвердив намір піти з посади міністра оборони Британії та політики загалом
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвертив плани піти з посади міністра оборони Британії восени. Також він не буде балотуватися на наступних виборах.

Джерело: The Times

Воллес йде з політики

Воллес вирішив залишити кабінет міністрів під час наступних перестановок в уряді Британії, які очікуються у вересні, і після 18 років роботи в парламенті не братиме участь у наступних загальних виборах.

Наступного разу я не буду балотуватися. Я пішов у політику в шотландському парламенті в 1999 році. Це 24 роки. Я провів понад сім років із трьома телефонами біля ліжка, — сказав він.

Воллес розповів Ріші Сунаку про свої плани 16 червня, але сподівався зробити це оголошення влітку, щоб уникнути чуток про кризу в Консервативній партії напередодні довиборів, проте хтось в Кабміні розповів про це ЗМІ.

Воллес вважає, що Британія мусить витрачати більше на оборону, оскільки це є необхідністю.

Наприкінці десятиліття світ стане набагато небезпечнішим і незахищенішим. Думаю, ми опинимося в конфлікті. Незалежно від того, чи буде це холодний чи теплий конфлікт, я думаю, що ми опинимося в скрутному становищі, - каже він.

Відповідаючи на запитання, що не дає йому спати вночі, Воллес каже, що це поєднання постійної загрози з боку Росії Володимира Путіна, дедалі агресивнішого Китаю та терористичних груп, які досі не зникли.

Воллес не стане генсеком НАТО

Воллес не отримав підтримки американців для роботи в НАТО. Ріші Сунаку не вдалося переконати президента Байдена та інших світових лідерів у тому, що Воллес має стати генеральним секретарем НАТО.

Тепер Воллеса можуть запросити приєднатися до правління майже будь-якої оборонної компанії, але він каже, що його наступною роботою може бути повна відмова від політики та оборони.

Іноді мені здається, що я просто хотів би піти і зайнятися тим, що мені подобається, наприклад Формулою-1 або кінними перегонами — просто зробити щось зовсім інше, - каже він.

Наступником Воллеса може стати Джон Глен, головний секретар казначейства, міністр безпеки Том Тугендхат і міністр закордонних справ Анн-Марі Тревельян.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?