Всі країни ЄС погодилися на запровадження ембарго на російську нафту — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Всі країни ЄС погодилися на запровадження ембарго на російську нафту — ЗМІ

Всі країни ЄС погодилися на запровадження ембарго на російську нафту — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Австрія, Словаччина та Угорщина вирішили відкликати своє вето на введення ембарго на закупівлю російської нафти після зміни позиції Німеччини.

Джерело: ZDF

Країни ЄС узгодили рішення про ембарго нафти РФ

Зараз ніщо не стоїть на заваді нафтовому ембарго ЄС – за інформацією видання, такі країни, як Австрія, Угорщина та Словаччина, які вагаються, скасували своє вето.

Гальмом нафтового ембарго виступили Угорщина, Австрія та Словаччина, а також Іспанія, Італія та Греція.

За словами дипломатів, такі країни, як Словаччина та Угорщина, поки що були проти швидкої заборони на імпорт, головним чином через високу залежність від поставок російської нафти.

У південноєвропейських країнах, тим часом, очікуване підвищення цін на енергоносії після ембарго сприймається споживачами з великим занепокоєнням.

Причиною зміни курсу Німеччини, ймовірно, є останні успіхи в пошуку альтернативних постачальників нафти.

Міністр економіки Роберт Хабек оголосив минулого вівторка, що залежність Німеччини від російської нафти була зменшена з 35 відсотків до початку війни в Україні до 12 відсотків протягом восьми тижнів.

Наступні кілька днів, ймовірно, покажуть, як триватимуть плани ембарго. Комісія ЄС на чолі з Урсулою фон дер Ляєн хоче якомога швидше представити проект нового пакету санкцій проти Росії, щоб посилити тиск на владу в Москві через війну проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?