Всі українці чекають. Зеленський показав, як тренуються наші пілоти на F-16 — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Всі українці чекають. Зеленський показав, як тренуються наші пілоти на F-16 — відео

Володимир Зеленський
F-16

Президент України Володимир Зеленський показав кадри з тренувань наших пілотів на винищувачах F-16 у Данії. Відео датоване лютим 2024 року.

Українські пілоти продовжують тренуватися на F-16

Всі українці чекають на день, коли перші українські F-16 з’являться в нашому небі, коли посилять захист наших міст і громад та можливості наших Сил оборони України, — зазначив Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Зеленський додав, що "вдячний коаліції F-16, яка наближає цей день" у той час, як наші пілоти й персонал продовжують навчання.

Літаки F-16 для України

Нідерланди та Данія очолили авіаційну коаліцію з навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Ці країни мають спеціальні авіатренажери.

У серпні 2023 року Данія розпочала навчання першої групи українських пілотів на винищувачах F-16. Йшлося тоді про вісім льотчиків. Торік у листопаді спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповідав, що в Данії українські пілоти вже проходять підготовку в повітрі з інструкторами на винищувачах F-16.

18 лютого Foreign Policy повідомило, що Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 влітку 2024 року. Ймовірно, йдеться про червень.

При цьому Ігнат, коментуючи публікації ЗМІ, нещодавно зазначав, що поки невідомо, коли Київ отримає літаки F-16. Але "процес йде", Україна переходить на винищувачі в екстреному порядку.

Своєю чергою, прем'єр Нідерландів Марк Рутте заявив, що процес передачі винищувачів F-16 Україні йде за графіком. Україна має отримати понад 20 бойових літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?