F-16 для України. У НАТО вказали на важливий момент
Категорія
Політика
Дата публікації

F-16 для України. У НАТО вказали на важливий момент

Єнс Столтенберг
Джерело:  Радіо Свобода

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, коли Україна отримає винищувачі F-16 від союзників, то зможе завдавати ударів по законних ворожих військових цілях навіть на території Росії.

ЗСУ будуть використовувати F-16 для ударів по Росії

Журналісти поцікавилися у Єнса Столтенберга, коли Україна зможе розмістити винищувачі F-16.

За його словами, це неможливо спрогнозувати.

Генсек НАТО наголосив, що всі союзники України хочуть, щоб вони були там якомога раніше, однак також звернув увагу на те, що ефект від F-16 буде сильнішим, якщо пілоти будуть добре навчені, а екіпажі технічного обслуговування та інший допоміжний персонал добре підготовлені.

Тож я думаю, що ми повинні слухати військових експертів саме тоді, коли ми будемо готові або коли союзники будуть готові розпочати надсилання та доставку F-16. Чим швидше тим краще.

Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг

Генсек НАТО

Він також додав, що кожний окремий партнер буде вирішуватиме, чи постачати F-16 в Україну, і союзники мають різну політику.

Єнс Столтенбрег вкотре нагадав, що війна в Україні є загарбницькою.

Україна має право на самооборону, включно з нанесенням ударів по законних російських військових цілях за межами країни, — підкреслив генсек НАТО.

Україна переходить на F-16 в екстреному порядку

Як заявив нещодавно спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, Україна переходить на F-16 в екстреному порядку, як це не робила жодна країна у світі.

Це багатоцільовий літак, тому надалі треба відпрацьовувати завдання ударів і по наземних, і по надводних цілях. Тому наші пілоти роблять це в екстреному порядку, як я сказав — у пришвидшеному, тому що взагалі курс перепідготовки має тривати 2 роки. А ми робимо це значно швидше, — додав Ігнат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?